Ik ben gek op kippenlevertjes maar ik weet dat dit sommige mensen misschien afschrikt. Dus bedacht ik mij als ik iets bij de kippenlevers maak waardoor ze heel erg lekker worden, dan vinden jullie dit vast wel lekker. Deze kippenlevertjes Stroganoff is een vrij ouderwets gerecht dat prima geschikt is voor een avondmaal. De bereiding duurt niet erg lang (ongeveer 25 minuten) en het combineert een aantal van mijn favoriete ingrediënten: spek, kippenlevers, paddenstoelen, knoflook, uien, paprika en zure room.
Een gerecht vol van smaak en boordevol gezonde voedingsstoffen. Het heeft een intense en gedurfde smaak waar ik dol op ben. Het kan worden geserveerd met rijst, pasta of puree.

 

Kippenlevertjes

 

Sommige mensen halen hun neus op voor kippenlevers, maar geloof me je moet dit recept proberen! Het vlees is mals, romig en zó lekker!
Kippenlevertjes zijn rijk aan eiwitten en zijn een geweldige bron van ijzer, selenium, zink, Vitamine B12 en Vitamine C. Kippenlevers zijn een heel voedzaam stuk vlees en ze zijn ook koolhydraatarm.

 

Kippenlevers zijn een van de gezondste vormen van dierlijke eiwitten die er zijn. Ondanks dat ze robuust van smaak en behoorlijk vlezig zijn, vullen ze de omringende smaken zo goed aan zonder iets te overheersen.
Ondanks hun uiterlijk worden ze niet als rood vlees beschouwd, maar wel als orgaanvlees. Ze zijn vrij sterk van smaak en daarom helpt het om ze in melk te laten weken.
Als je ooit hebt geprobeerd kippenlevers te bakken en ze waren te droog of rubberachtig, dan beloof ik je dat het de moeite waard is om het opnieuw te proberen. Bak ze een beetje rosé vanbinnen, dan zijn ze het lekkerst.

 

Dit recept voor kippenlevers met uien is een geweldige doordeweekse maaltijd die in minder dan 30 minuten klaar is om te serveren. De levers zelf hebben slechts 5 minuten nodig in een pan.

 

Stroganoff

 

De geschiedenis van de Stroganoff saus is erg interessant en het is onwaarschijnlijk dat iemand vandaag de dag met zekerheid kan zeggen wie het voor het eerst gemaakt heeft.
Beef Stroganoff is een Russisch gerecht van stukjes mager rundvlees gebakken en geserveerd in een zure roomsaus met champignons en uien. Het recept komt uit het 19e-eeuwse Rusland; het ontleent zijn naam aan County Stroganoff, een Russische diplomaat.
Beef Stroganoff is over de hele wereld populair geworden, met aanzienlijke variaties op het originele recept.
Nu kunnen we zulke heerlijke gerechten proeven als Tournedos Stroganoff.
Hoewel, alles wat ingenieus is, eenvoudig is! En dit gerecht, dat ooit uitsluitend in aristocratische kringen op de tafels werd geserveerd, kun je met gemak en gemak in je keuken bereiden.

 

Er bestaan veel recepten en variaties: met of zonder wijn, met ketchup in plaats van tomatensaus etc.
Hier zal ik je een van de vele variaties op het klassieke gerecht geven, waarbij kippenlever wordt vervangen door rundvlees.

 

 

Recept Kippenlevertjes Stroganoff: