Toscaanse kip

Toscaanse kip

Verwen jouw gasten met dit eenvoudige Toscaanse kip recept! Sappige kipdijfilets worden gekruid met Italiaanse kruiden, goudbruin geschroeid en vervolgens gestoofd in de meest luxueuze roomsaus gevuld met uien, paprika, zongedroogde tomaten, rucola en Parmezaanse kaas. Als je op zoek bent naar iets dat snel, gemakkelijk en lekker is om te maken voor het avondeten, […]

Cajun orzotto met garnalen

Cajun orzotto met garnalen

Een heerlijk fusion gerecht waar pittige Cajun en romige Italiaans orzo elkaar ontmoeten in deze heerlijke Cajun orzotto met garnalen. Dit eenpansgerecht heeft alles wat je nodig hebt voor een stevige maaltijd. Romige orzo, veel groenten, pittige worst en lekkere garnalen waar je dol op zult zijn. Wanneer klassiek Cajun-eten klassiek Italiaans eten ontmoet, is […]

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Gnocchi met zalm en paprikasaus

Gnocchi met zalm en paprikasaus

Deze romige gnocchi met zalm en paprikasaus is een snel en heerlijk gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Sappige zalm, in een romige saus op basis van paprikapuree met knoflook, Italiaanse kruiden en paprika! Dit is het beste soort comfortfood. Bovendien wordt alles samen in dezelfde pan gekookt, wat betekent dat deze gnocchi zo gemakkelijk […]

Kippenlevertjes Stroganoff

Kippenlevertjes Stroganoff

Ik ben gek op kippenlevertjes maar ik weet dat dit sommige mensen misschien afschrikt. Dus bedacht ik mij als ik iets bij de kippenlevers maak waardoor ze heel erg lekker worden, dan vinden jullie dit vast wel lekker. Deze kippenlevertjes Stroganoff is een vrij ouderwets gerecht dat prima geschikt is voor een avondmaal. De bereiding […]

Vegetarisch broodje kaasschnitzel

Vegetarisch broodje kaasschnitzel

Snel een heerlijke broodje burger maken met een hoop groente en een kaasschnitzel ertussen, ik doe mee! Je zet dit in een wip op tafel en het is eens iets anders dan een vleesburger toch! Dit vegetarisch broodje kaasschnitzel is zacht van binnen en knapperig van buiten. Dat is wat je wilt bij een perfect […]

Slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus

Slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus

Na de feestdagen is het altijd kliekjesdag of dagen. Ik gooi het liefst niets weg en dat hoeft ook niet, want van voedselrestjes kan je nog heel veel lekkers maken. Zo ook deze slaschuitjes met kalkoen en tahinsaus gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen. Natuurlijk kan je ze ook maken met overgebleven kip, andere vleessoorten of […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Goed gevulde boerenomelet

Goed gevulde boerenomelet

Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden