Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer ze op een lekkere zelfgemaakte hamburger. Lekker!
Het beste kan je grote zoete uien* gebruiken voor dit recept, die hebben namelijk lekkere dikke ringen.

 

Fried onion rings

 

In Amerika staan ze op heel veel menukaarten, de fried onion rings. Vaak worden ze daar als voorgerecht gegeten of als snack bij de borrel. Een krokante snack voor de lekkere trek. En wellicht heb je ze daar wel eens gegeten, maar nu kan je ze lekker zelf thuis maken.
Ik heb ook regelmatig de beroemde blooming onion bij de Outback gegeten in Amerika. Dit is een grote gefrituurde ui die tijdens het frituren als een bloem gaat uitstaan omdat ze deze hebben ingesneden. Die wil ik nog ook nog eens maken, maar daar heb ik grote uien en een grote pan met olie voor nodig. Wordt vervolg!

 

Bierbeslag**

 

De meest krokante gefrituurde uiringen krijg je als je een bierbeslag maakt. Het beste kan je het van ijskoud bier maken voor het lekkerste resultaat. Wil je nou per se geen bier gebruiken, neem dan ijskoud bruisend water.

 

Erbij

 

Maak er een lekkere saus bij. Ik heb heel veel sauzen en dips op de site staan waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Daslook mayonaise, Romige avocadodip, Aioli, Pesto of een pittige Jalapeño saus?

 

Tips:

 

Het beslag moet zo dik zijn als een dik pannenkoekbeslag. Haal de uiringen erdoor en schud dan het overtollige beslag eraf voordat je ze gaat frituren.
Dit beslag kan je ook gebruiken om lekkere gefrituurde paddenstoelen, groenten of aardappelschijfjes te maken.

 

 

Recept Gefrituurde uiringen: