Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Runderstoofpot met bier

Runderstoofpot met bier

Ik heb weer zo’n heerlijk stoofgerecht voor jullie, namelijk een runderstoofpot met bier. Het bier geeft een heerlijke smaak aan het gerecht. Als je geen bier wilt gebruiken is dat ook prima, vervang het dan door bouillon.   Stoofvlees   Vlees wat op laag vuur heel lang heeft staan pruttelen, waardoor het zo gaar wordt […]

Fish and chips

Fish and chips

Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept van fish and chips op de blog had staan. Hoog tijd om het te maken en het recept met jullie te delen. Fish, chips & mushy peas is een klassiek gerecht uit de Britse keuken. Ik heb er ook nog een lekkere ravigottesaus bij […]

Tempura van courgettebloemen

Tempura van courgettebloemen

Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier. Voor een […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Tempura van aardappelplakjes

Tempura van aardappelplakjes

Voor deze tempura van aardappelplakjes heb ik diverse aardappelen gestest en vond de Roseval aardappel het lekkerst. Maar het verschil was erg klein. De aardappelplakjes ‘puffen’ heel leuk op als je ze frituurt in dit beslag. Ik heb bier gebruikt omdat wij dat lekker vinden, maar als je geen bier wilt gebruiken kan je daarvoor […]

Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier

Dude food….kaasfondue gemaakt met bier in plaats van witte wijn. Serveer met Duitse worst, rauwkost, pickles, brood en/of pretzels.

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden