Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de courgettebloemen deden, werd gezegd pluk ze maar. Alleen de mannelijke bloemen, de vrouwelijke bloemen kunnen namelijk nog courgettes worden. Daar had ik geen problemen mee en plukte een stuk of acht van die mooie bloemen. Nu kan je deze bloemen vullen met allerlei lekkere dingen, maar ik heb een tempura van courgettebloemen gemaakt.

 

Courgettebloemen zie je niet vaak in de winkels liggen, je kunt er naar vragen bij jouw groenteboer of een bekende die een moestuin heeft. Voordat je ze gaan bereiden, moet je even het stampertje midden in de bloem verwijderen. Doe dit voorzichtig, vouw de blaadjes open en knip of trek het er uit.
Ik heb speciaal tempurabloem en bier gebruikt voor het beslag. Deze speciale bloem geeft een extra krokant resultaat. Maar je kunt ook gewoon bloem gebruiken en ijskoud water met bubbels.
Na het frituren heb ik ze bestrooid met rozemarijnzout, meer hebben ze niet nodig.
Serveer dit als een bijzondere borrelhap of als voorgerechtje.

 

Rozemarijnzout

 

Ik had nog rozemarijnzout liggen en dit leek me erg lekker op de tempura van courgettebloemen. En dat was het ook. Natuurlijk kan je ook zeezout erover strooien. Nieuwsgierig geworden naar het rozemarijnzout, dan kan je het recept hier vinden.