Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Krokante Spaanse gefrituurde kipkluifjes, dit wil je proberen. Lekker veel knoflookolie en gerookte paprikapoeder erover en smullen maar. Heerlijk als borrelhapje of bij een tafel vol met tapas. Ik heb dit eens gegeten in Sevilla en sindsdien diverse keren thuis gemaakt. Maar ik had nog nooit het recept uitgeschreven. Nu dus wel en hierdoor kunnen […]

Traybake met kip, prei en erwten

Traybake met kip, prei en erwten

Een traybake is een supermakkelijk te maken gerecht, je legt alles op een bakplaat of ovenschaal en de oven doet het werk voor jou. Deze traybake met kip, prei en erwten is een recept van de Britse TV chef Nigella Lawson en toen ik dit op TV zag, wist ik dat ik dit ook wilde […]

Pulled pork in de oven bereid

Pulled pork in de oven bereid

Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte […]

Pastinaakpuree met rozemarijn

Pastinaakpuree met rozemarijn

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree met rozemarijn zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve dan een luchtige aardappelmousseline. Het voordeel van deze pastinaakpuree is […]

Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Ik had heel veel bloedsinaasappelen gekocht. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar ik wilde ze ook verwerken in gerechten. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn. Nou deze geroosterde kip met bloedsinaasappel is erg lekker geworden kan ik jullie verklappen. Lekker sticky, zoet, […]

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]

Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Ik heb toch een makkelijk en super smakelijk kipgerecht voor jullie. Deze traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen bereid je in de oven, je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen kan jij wat anders doen en na drie kwartier zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Een geweldige manier om kippendijen en worteltjes samen te […]

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Mosselen met saffraan en citroen-aioli

Wij zijn gek op mosselen en daarom kan je verschillende recepten met mosselen vinden op de site. En elke keer wil ik ze weer anders bereiden. Ik heb ze nu gestoomd in witte wijn en de mosselen met saffraan en citroen-aioli geserveerd. Tjonge wat hebben wij zitten smikkelen.   Mosselen   Misschien heb jij thuis […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Hele dorade met tomaten en basilicum

Hele dorade met tomaten en basilicum

Is het geen plaatje? Deze lekkere hele dorade met tomaten en basilicum bereid je heel simpel in de oven. Minimale moeite en maximaal genieten! Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het spannend vindt, maak het dan op deze manier. Het kan bijna niet mislukken. Mediterrane smaken op je bord, je haalt op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden