Ik heb toch een makkelijk en super smakelijk kipgerecht voor jullie. Deze traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen bereid je in de oven, je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen kan jij wat anders doen en na drie kwartier zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
Een geweldige manier om kippendijen en worteltjes samen te roosteren. Minimale inspanning en maximaal genieten!

Kip

 

Ik koop mijn scharrelkippen meestal bij de bevlogen boer Karin van Polderkip. Deze kip is een beter leven kip en dat proef je. Deze bevlogen boer werkt duurzaam, zoveel mogelijk energieneutraal en met een natuurlijke kringloop van het bedrijf. Ze voeren de kippen eigen graan en de kippenmest wordt weer op het land gebruikt. Daar groeit de knoflook weer goed op. Want ja, ze telen ook heerlijke knoflook.

 

De kippen van Karin hebben een goed leven in een grote ruimte met daglicht waar ze kunnen scharrelen. Ik mocht de kuikentjes bewonderen. Haantjes en hennetjes lopen te spelen met strobalen en scharrelen hun graan bij elkaar. Het zijn Hubbard vleeskippen die langzaam groeien en minstens 56 dagen oud mogen worden.

 

De dijen van de kip zijn het meest lekkere en malse stukje vlees. Ik heb nu kippendijen met bot en vel gebruikt, dat geeft namelijk de meeste smaak en hierdoor blijft het vlees sappig en super mals.

 

Traybake

 

Soms heb je geen zin om te koken, maar wil je wel iets lekkers op tafel zetten. Dan is een traybake de uitkomst. Je doet alles in een grote ovenschaal of op een ovenplaat, schuift deze in de oven en die doet het werk voor je.
Een tray is het Engelse woord voor (bak)plaat en hierop rooster of bak je de volledige maaltijd op. Super makkelijk en lekker.
Ik kook de wortelen wel even vooraf, anders duurt het heel lang in de oven voordat ze zacht worden.

En ik heb nog twee lekkere traybake recepten voor jouw, namelijk deze Traybake Italiaanse kabeljauw en Traybake van kipkarbonades.

 

Tips:

 

Snijd een stukje van de bovenkant van de bol knoflook eraf en rooster dit mee met het gerecht. Als het uit de oven komt, dan knijp je de teentjes uit over het gerecht. Het resultaat is super zachte knoflookteentjes met een milde knoflooksmaak.

De rozemarijnzout maak ik altijd zelf. Hoe jij dat ook kan doen, lees je hier.

 

 

Recept Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen: