Pastinaakmuffins met topping

Pastinaakmuffins met topping

Het was weer een tijdje geleden dat ik muffins gebakken had, hoog tijd om de oven weer aan te zetten. Omdat ik nog wat pastinaken in de koelkast had liggen die nodig gebruikt moesten worden, heb ik daar deze heerlijke pastinaakmuffins met topping van gemaakt. Ik weet wat je waarschijnlijk denkt… pastinaak in een muffin! […]

Caribische rum cake

Caribische rum cake

Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]

Oh ik heb toch een heerlijke verwennerij voor pakjesavond.

Sinterklaas milkshake met speculoos

Oh ik heb toch een heerlijke verwennerij voor pakjesavond. Serveer deze Sinterklaas milkshake met speculoos als toetje en iedereen zal jou dankbaar zijn. Een glas vol ijskoude zaligheid met de smaken van december erin. Dit wil je proeven!   Milkshake   Een milkshake is een ijskoude dikke drank gemaakt van roomijs en melk en wordt […]

Granola met schuddebuikjes

Granola met schuddebuikjes

Deze granola met schuddebuikjes is het hele jaar lekker, maar vooral erg leuk om te maken in de maand december met Sinterklaas en/of de Kerstdagen. Elk jaar neem ik mij voor geen Sinterklaas recepten meer te maken, maar toch doe ik het wel. Vooral omdat de kleinkinderen het leuk en lekker vinden. Want ja, ze […]

Sinterklaas cruffins met speculoos

Sinterklaas cruffins met speculoos

Deze Sinterklaas cruffins met speculoos zijn een verwennerij voor jong en oud met Sinterklaas. Verwen jouw gezin met deze heerlijkheid als ontbijt, brunch of ’s avonds bij de koffie of thee. En het is zo makkelijk te maken, dat zelfs jij dit kunt. Ik heb deze cruffins namelijk gemaakt met een blikje croissantdeeg. Kleine moeite […]

Bananenbrood baked oats

Bananenbrood baked oats

Ik mocht in de sustainable box van Kroon op het Werk I Am Organic bananen ontvangen. Heerlijk om zo op te eten, maar ook fijn om het in een gerecht te verwerken. Omdat het nu wat kouder wordt, vind ik het fijn om warme ontbijtjes te eten. Daarom heb ik met deze biologische bananen een […]

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Perencake met witte chocolade Amaretto topping

Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   […]

Appel cider sangria

Appel cider sangria

Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]

Chocolade chiapudding met pindakaas

Chocolade chiapudding met pindakaas

Besteed er even aandacht en een beetje tijd aan en dat staat de volgende ochtend deze zalige chocolade chiapudding met pindakaas op jou te wachten in de koelkast. Echt geloof mij …. hier wil je dag mee beginnen! Een verantwoord ontbijtje wat je zelfs als nagerecht kunt eten, zo lekker is het. Serveer het in […]

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Mmmm, ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Als je van goed varkensvlees houdt, dan moet je deze varkensrack met abrikozen en paprikachutney eens proberen! Zulk lekker en mals vlees en met een heerlijke kruidige chutney erbij.   Iberico varkensrack*   Deze varkensrack komt van het Spaanse Iberico varken en is een prachtig braadstuk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden