Deze dadel cacao bliss balls met cashewnoten zijn een van mijn favoriete recepten om snelle, gemakkelijke en handige snacks te maken. Ze zijn de perfecte mix van zoet en bite en zijn gemaakt met eenvoudige, volwaardige ingrediënten.
Bliss balls zijn een van de kleine verantwoorde snacks voor de lekkere trek. Sinds ik ontdekte dat dadels en noten gecombineerd kunnen worden om zulke zalige kleine hapjes te creëren, ben ik verslaafd.

 

Bliss balls

 

Deze dadel cacao bliss balls bevatten slechts 5 ingrediënten en een paar smaakmakers, het duurt 10 minuten om ze te maken en ze zijn dagen houdbaar in de koelkast. Ze zijn lekker zoet, vullend en perfect bij een kopje koffie.
Als je ze zelf maakt, zijn ze vrij van conserveermiddelen, geraffineerde suikers en zuivel.
Bovendien zijn ze super vullend dankzij alle vezels die erin zitten.
Je kunt 18 kleine hapklare ballen maken van deze ingrediënten.

 

Deze bliss balls zijn lekker als noodontbijt, bij je koffie halverwege de ochtend, na de lunch als je ’s middags trek krijgt, voordat je naar de sportschool gaat, nadat je naar de sportschool bent geweest of om stiekeme trek na het eten te voorkomen.

 

Medjoul dadels

 

Voor deze bliss balls moet je absoluut zachte dadels zoals de Medjoul gebruiken. Waarom? Omdat ze zachter en sappiger zijn en meer karamelachtige textuur en smaak hebben dan andere dadelsoorten. Deze dadels helpen bij het creëren van de perfecte kleverige bliss balls die je goed kunt rollen.
Mocht je deze dadels niet kunnen vinden, gebruik dan andere. De Lidl bijvoorbeeld heeft ook aardig zachte dadels in het assortiment. Zijn de dadels te droog zijn, week ze dan een paar uur in warm water. Het is belangrijk om na het weken al het water uit de dadels te persen, anders wordt je mengsel te nat.

 

Tips:

 

Je hebt wel een keukenmachine nodig voor het maken van bliss balls.

Je kunt de balletjes eventueel ook invriezen. Doe ze in een diepvriesbakje voor maximaal 6 weken. Laat ze op natuurlijke wijze ontdooien voordat je ze eet.

 

Nog meer heerlijke bliss balls:

 

Roze bliss balls
Blauwe bessen bliss balls
Pindakaas proteïne bliss balls
Noten kaneel bliss balls
Mango bliss balls met gember
Mokka energieballetjes
Matcha energieballetjes met citroen
Dadel noten bliss balls

 

 

Recept Dadel cacao bliss balls: