Ik probeer zo weinig mogelijk suiker of zoetigheid te gebruiken. Maar ja wat doe je als je toch af en toe zin hebt in iets zoets… dan maak je deze verantwoorde dadel noten bliss balls.
Deze energieballetjes zijn de perfecte snack voor de lekkere trek. Fijngemalen dadels en noten worden tot kleine hapjes gevormd en als een gemakkelijke traktatie genoten.
Deze bliss balls zijn ongelooflijk makkelijk te maken, supergezond en smaken zo lekker! De dadels maken de energieballetjes van nature zoet en de noten maken ze meer vullend en voegen wat gezond vet toe.

 

Serveer walnoot- en dadelballetjes als gezond tussendoortje. Ik geniet er graag van voor of na het sporten, als handige snack of voor wat extra energie.
Je kunt er ook van genieten als gezondere traktatie, als alternatief voor snoep of dessert, of voor een snel ontbijt voor onderweg!

 

Ik heb hierop al veel variaties gemaakt, zoals deze blauwe bessen bliss balls, maar dit recept is mijn favoriet. Als je een keukenmachine hebt, is het een snelle traktatie om te maken. En je kunt ze meerdere dagen bewaren, wat betekent dat je een grote batch kunt bereiden om de hele week van te genieten. Dit recept is ook eenvoudig aan te passen aan jouw smaak, dus je zult er zeker een vinden die je lekker vindt.

 

Ingrediënten

 

Dadels: Neem zachte dadels zoals bijvoorbeeld de Medjoul dadels. Deze zijn zacht, licht plakkerig en van nature zoet. Hun textuur zal de bliss balls aan elkaar binden zonder dat er andere ingrediënten nodig zijn.
Als je erg droge dadels hebt, kun je ze 20 minuten in water laten weken voordat je ze gebruikt. Dit is meestal niet vereist, maar kan het proces van mengen vergemakkelijken.

Ongebrande noten: Ik maak deze graag met walnoten en amandelen. Maar cashewnoten, pecannoten, hazelnoten of andere soorten noten kunnen worden gebruikt. Gebruik gerust een combinatie van noten zoals pistachenoten, pecannoten of macadamianoten.

Smaakmakers: Gebruik agavesiroop of honing om de balletjes zoeter te maken en te binden.
Oranjebloesem water, kaneelpoeder en geraspte kokos geven een exotische smaak aan de bliss balls. Andere ingrediënten kunnen naar wens worden toegevoegd, zoals zeezoutvlokken, gemberpoeder, koekkruiden, cacao, citroenrasp of vanille.

 

 

Recept Dadel noten bliss balls: