Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix

Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix

Ik ben gek op de smaken van chai kruiden en maak daarom regelmatig deze kruidenmix zelf. Niet alleen de Chai thee is erg lekker, maar die warme kruidensmaak van deze specerijenmix combineer ik graag in recepten. Ik heb nu een zelfgemaakte granola met chai kruidenmix gemaakt en tjonge wat ruikt het lekker in de keuken […]

Appeltaart muffins met rozijnen

Appeltaart muffins met rozijnen

Ik had al een tijdje geen muffins meer gebakken, hoog tijd om dat te doen. Nu eten we zomers meestal ontbijtjes met yoghurt, fruit of smoothies en ’s winters wat vaker een muffin. Als je muffins bakt heb je de volgende ochtend jouw ontbijtje al klaar staan en kan je gelijk door. Maar vandaag had […]

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het […]

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten

Dit roomijs met dronken rozijnen, chocola en walnoten is super simpel te bereiden. Goed gevuld met een lekkere bite, ja dit wil jij eten. Serveer het als nagerecht of als heerlijke verwennerij op een warme dag. Voor dit ijs heb je helemaal geen ijsmachine nodig, je klopt de slagroom met gecondenseerde melk op en zet […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Tajine met rundvlees en pompoen

Tajine met rundvlees en pompoen

Deze tajine met rundvlees en pompoen kan je ook in een braadpan bereiden als je geen tajine hebt. Een tajine is een aardewerken stoofpot met een bijzondere deksel in de vorm van een punt. Deze tajines worden vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt. De gerechten die hierin gebruikt worden heten dan ook tajine.   Ras-el-hanout […]

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

Kaiserschmarrn met dronken rozijnen

De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn (of Kaiserschmarren) geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar […]

Kippenbouten met mangosalsa

Kippenbouten met mangosalsa

Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Appel custardpudding uit de oven

Appel custardpudding uit de oven

Deze Appel custardpudding uit de oven brings back good memories. Ik zag een recept voor appel custardpudding voorbijkomen en dacht … dit moet ik maken. Ik heb het toen ik jong was vaak gegeten. Er werd vroeger bij ons thuis een hele grote braadslede voor het hele gezin in de oven gezet en smullen maar. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden