Af en toe heb ik trek in iets zoets en dan zijn energieballetjes ideaal om de lekkere trek te stillen. Deze rum raisin bliss balls zijn een makkelijke en gezonde no-bake snack! Ze zitten boordevol lekkere en verantwoorde ingrediënten, zoals havervlokken, medjoul dadels, notenboter en rozijnen. Dit recept maak je in 10 minuten en is […]
Deze appeltaart granola zit boordevol smaak, met lekker veel kaneel en een royale hoeveelheid gedroogde appeltjes! Dit eenvoudige zelfgemaakte granola recept is perfect als ontbijt of om yoghurtparfaits te maken als dessert! Deze granola is een must voor alle liefhebbers van appeltaart, kaneelkruiden en alles wat daar lekker aan is. Het is gezoet met agavesiroop […]
Ik mocht heel veel soorten pasta en daarbij ook nog een paar tomaatproducten ontvangen van de firma La Molisana. Nou als ik zo’n mooi pakket krijg, beginnen ’s nachts mijn receptendromen te komen. Jaja, de meeste recepten ontstaan ’s nachts in mijn dromen. Zo ook deze fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische […]
Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]
Deze havermout appel crumble is een verwenontbijtje voor bijvoorbeeld de zondagmorgen. Daarnaast is het ook nog een soort van verantwoorde maar toch lekkere kruimeltaartje. Eentje die je zonder schuldgevoelens kunt eten. Manlief houdt van warme ontbijtjes in de winter, warme brinta of baked oatmeal zijn favorieten van hem. Maar op deze zondagmorgen heb ik hem […]
Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Twee vriendinnen van manlief die iets heel leuks geregeld hadden voor hem, wilde ik verassen met iets lekkers. Het is deze chocolade fudge met rum […]
Ik mocht een pak biologische tarwe pannenkoekmeel uit onze polder van Zonnespelt ontvangen. Natuurlijk kan je daar pannenkoeken van maken, maar ik wilde iets ouderwets lekkers maken. En dat zijn deze heerlijke Drie in de pan met rozijnen geworden. Oudhollandse pannenkoekjes die je per drie in de pan bakt. Drie in de pan […]
Manlief was jarig en ik heb daarom een heerlijke taart voor hem gebakken. Omdat hij zo lang in Amerika gewoond heeft, is hij gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de klassieke carrot cake met roomkaas topping. En wat kan hij ervan genieten als ik dit soort gerechten voor hem maak. Deze verjaardagstaart maakt de heimwee […]
Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]
Deze kipstoofschotel met kaneel en citroen kan je bereiden in een hapjespan, tajine of zelfs in de oven. De kruidige smaken gaan zo goed samen met de kip, dit wil je vaker maken. En als je het in de oven bereidt, heb je er verder geen omkijken naar. Maar dat geldt eigenlijk ook voor in […]