Ontbijt eens met banaanmuffins met dadel en chocola, je bakt ze de dag tevoren en ’s morgens staat je ontbijtje klaar. Mijn geliefde recept voor bananenmuffins maakt ongelooflijk zachte en smeuïge muffins. Deze bananenmuffins zijn boterachtig en gekruid met kaneel. Ze zijn heerlijk puur, met gehakte dadels of zelfs chocoladestukjes. Om te beginnen heb je […]
Probeer dit kipfilet in een Jerk marinade met chili pompoen recept voor een heerlijk eenvoudige versie van gebraden kip in Caribische stijl. Deze super malse, smaakvolle gemarineerde kipfilet zal snel een favoriet bij het hele gezin worden. Het is robuust van smaak en zo gemakkelijk te maken in de oven. Jerk marinade Deze […]
Ik ben gek op de smaak uit Marokko. Als je een tajine hebt, kan je deze Marokkaanse runderstoofpot hierin bereiden, zo niet gebruik dan een grote stoofpan. Het gerecht is lekker kruidig door de specerijen en een beetje zoet door de wortelen en het gedroogde fruit en lekker fris door de appel. Probeer het eens […]
Ik had zin om te bakken en ik had heel pecannoten in huis en heb daar deze heerlijke pecannotentaart met mandarijn geworden. Ben je ook zo gek op pecannoten? Dan zou ik deze cake zonder bloem snel gaan maken! Welkom in de droom van elke cakeliefhebber. Deze pecannotentaart zonder bloem is fluweelzacht en soepel, met […]
Voor de Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) moet je wel geduld hebben, want de rijpingstijd is minimaal een paar dagen. Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. […]