Ziet deze romige avocadodip met kruiden er niet prachtig uit? En het is ook nog eens super lekker en een verantwoorde dip.
Natuurlijk kan je alles met elkaar pureren tot een gladde saus, maar ik vond het leuk om de kruiden apart te mixen en dit dan op deze manier door de saus te roeren voor een extra kleur effect. Staat toch een stuk leuker op de borreltafel.

 

Avocado

 

Avocado’s zijn hot en iedereen eet ze tegenwoordig. Avocado’s staan bekend om het feit dat ze gezond zijn. Het bevat veel vet, dit vet is oliezuur en dat is een onverzadigd vet. Dit vet verlaagt je cholesterol en is daarom goed tegen hart- en vaatziekten en deze gezonde vetten houden de bloedsuikerspiegel op peil. Omdat het vet bevat, levert het wel extra calorieën. Wees daar wel bewust van en ga niet elke dag een hele avocado eten.
Daarnaast bevat het veel voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en vezels.

 

Kinderen zijn meestal gek op avocado, dit komt door de zachte romige structuur en omdat het een vrij neutrale smaak heeft. Geef ze daarom af en toe een stukje avocado in plaats van snoep.

 

De avocado is een vruchtgroente en daarom telt het mee in de 250 gram groente per dag. Het is een veelzijdige groente, die het goed doet in een salade, maar ook in een smoothie of soepje. Of maak er een heerlijke guacamole van.

 

Pellen

Het verwijderen van de schil en pit is wel even een handigheidje. Je kunt het beste de avocado over de lengte rondom snijden. Draai dan de beide helften van elkaar af. Verwijder de pit met een lepel en snijd dan de helften weer doormidden. Nu kan je heel makkelijk de schil ervan af pellen met je hand.

 

Ik heb vaak problemen met avocado’s. Of ze zijn onrijp of ze zijn te rijp en dus bruin van binnen. Je kunt natuurlijk de speciale avocado’s kopen die gelijk te gebruiken zijn (te herkennen aan het label). Maar je kunt ook checken of de avocado mooi groen van binnen is door het steelaanzetje te verwijderen. Als je hieronder een mooie groene kleur ziet, weet je dat je goed zit.
Het enige nadeel van de avocado vind ik dat het uit verweggistan moet komen en dus niet zo milieuvriendelijk is.

 

 

Recept Romige avocadodip met kruiden: