Het geheim van het beste guacamole recept? Dit recept is eenvoudig te maken. Je kunt het in 10 minuten of minder klaarmaken! Het vraagt om eenvoudige, verse ingrediënten. Denk aan rijpe avocado’s, ui, koriander, Jalapeño en limoen. Deze zelfgemaakte guacamole is romig, pittig en helder.
Bovendien deel ik een geheim over hoe je kunt voorkomen dat guacamole bruin wordt. Deze blijft twee hele dagen goed in de koelkast en behoudt de perfecte groene kleur!
Een echt geweldig guacamole recept!

 

Guacamole

 

Het grootste deel van mijn leven maakte ik guacamole zoals de meesten: avocado pureren, en jalapeño, koriander, limoensap en zout erdoor mengen.
Maar in Mexico maken ze eerst een pasta met knoflook, ui en jalapeño. Daarna is het zo simpel als het pureren van de avocado en het roeren van het limoensap naar smaak!
Geen vijzel en stamper? Geen zorgen, gebruik gewoon een vork!

Guacamole

 

Avocado

 

Avocado’s zijn goed voor je, ze zitten boordevol vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten! Een van de weinige natuurlijke producten die een aanzienlijke hoeveelheid enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevat. Dit zijn goede vetten waarvan bekend is dat ze het cholesterol verlagen en de gezondheid van het hart bevorderen.
Maar omdat ze voor 77% uit vet bestaan, moeten ze wel met mate gegeten worden.

 

Koop de avocado’s op tijd. Als je kunt, winkel dan een paar dagen van tevoren. Bewaar onrijpe avocado’s op kamertemperatuur totdat ze zacht aanvoelen. Leg ze vervolgens in de koelkast totdat je klaar bent om ze te gebruiken.
Vooruitplannen is de beste manier om ervoor te zorgen dat je perfect rijpe avocado’s hebt voor dit recept!

 

Avocado wordt bruin als hij in contact komt met lucht. Om te voorkomen dat het bruin wordt, ga je als volgt te werk: doe het in een goed afsluitbaar bakje. Bestrijk het met een dun laagje olijfolie. Je kunt ook een laag plasticfolie over de bovenkant van de guacamole drukken voordat je deze op de deksel legt.
Op deze manier blijft het twee hele dagen groen in de koelkast.

 

Smaakvariaties

 

Er zijn voldoende mogelijkheden voor smaakvariatie. Hier zijn een paar suggesties:

Komijnpoeder, voeg een klein snufje of twee toe, gewoon voor een vleugje extra smaak.

Tomaat, roer de in blokjes gesneden tomaat erdoor.

Koriandervervanger, houd je niet van koriander, gebruik in plaats daarvan bieslook of lente-ui! Het is fantastisch!

Zure room en roomkaas, is voor mij een no go omdat ze de smaak van de avocado verdunnen. Maar als je het lekker vindt, roer het er gerust door!

 

Erbij

 

Mijn favoriete manier om dit makkelijke guacamole recept te serveren is als dip met tortillachips. Alles wat geschikt is om te dippen, werkt met guacamole. Groentesticks, crackers, stukjes Libanees brood of andere soorten platbrood.

Het is ook een grote favoriet om te serveren bij de meeste Mexicaanse gerechten. Als dip bij burrito’s, taco’s, nacho’s, wraps, fajita’s en quesadilla’s!

 

Tips:

 

Grof of glad, ik hou ervan als het nog een beetje grof is, dus niet helemaal fijn gemalen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Guacamole: