Manlief is gek op allerlei soorten biefstuk, maar vooral de soorten die veel smaak hebben zoals een bavette. Ik heb de bavette gegrild en verwerkt in deze heerlijke wrap met steak en guacamole. De guacamole maak je natuurlijk zelf, dat is het lekkerst. Nou hij vond het heerlijk hoor, wat heeft hij gesmuld hiervan.

 

Wrap

 

De wrap komt oorspronkelijk uit Mexico en is een gerecht van een bloemtortilla die gevuld en opgerold wordt. Het voordeel hiervan is dat je het uit het vuistje kunt eten. De vulling kan bestaan uit van alles, van vlees, vis, kip, kaas, groenten en/of sla. Vul de wrap met wat jou lekker lijkt. Lekker bij de wrap is een sausje van bijvoorbeeld zure room gemaakt of een zelfgemaakte guacamole.

 

Wij zijn gek op wraps, daarom kan je diverse soorten recepten hiervoor vinden op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Wrap met Caesar kipsalade, Wrap met Aziatische carpaccio, of vegetarische wraps zoals deze Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème, Wraps met linzen en paddenstoelen of Gado Gado wraps.

 

Steaks

 

In mijn blog Verschillende soorten biefstuk, vind je alle soorten steaks op een rijtje. Ook deze bavette. De bavette wordt ook wel halvemaan, flank steak of vanglap genoemd. De steak komt uit de onderkant van het rund, de zogenaamde vang. Dit vlees is werkvlees en is daarom wat grover van structuur. Maar als je het goed bereid (rare tot medium rare) en dwars op de draad snijdt, heb je een steak met heel veel smaak. Dus kort grillen/bakken en ongeveer 10 minuten laten rusten voordat je het gaat snijden in dunne plakken.
Voor de wrap kan je natuurlijk ook een andere steak of biefstukjes gebruiken.

 

Tips:

 

Het recept van de zelfgemaakte guacamole* vind je hier.
Ik vind het lekker als de kaas een beetje gesmolten is, verwarm de wraps daarom met de kaas er al op zodat dit een beetje smelt.
Je kunt de wraps warm of koud eten.

 

Recept Wrap met steak en guacamole: