Voor deze Gado Gado wraps heb ik zelf pindasaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint, eerst even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus.

 

Gado Gado – leuk om te zeggen, heerlijk om te eten, deze traditionele Indonesische salade is waarschijnlijk het enige recept waarbij je de woorden ‘rauwe groenten’ en ‘lekker’ in dezelfde zin kunt zetten en het ook echt meent. Die Gado Gado-pindasaus is natuurlijk een wonderdoener! Een favoriet op Bali, gezond en eindeloos veelzijdig. Gebruik alle groenten rauw of gekookt/geblancheerd!

 

Gado Gado

 

Dit is een Indonesische salade met pindasaus. De Indonesiërs hebben een manier bedacht om gewone groenten voor iedereen compleet onweerstaanbaar te maken door ze te serveren met een heerlijke Indonesische pindasaus!
Want serieus: als je een gigantisch bord met gekookte groenten voor me neerzet en het eten noemt, zou ik je aankijken alsof je gek geworden bent.
Maar als er dan die pindasaus verschijnt, wordt het plotseling een stuk spannender. Lekker zoet/zuur hartig met daarbij verschillende structuren.

 

Gado Gado! We houden ervan hoe kleurrijk het is, we houden er absoluut van om het te eten en we houden er echt van hoe deugdzaam het ons doet voelen als we zoveel groenten eten voor het avondeten!
“Gado Gado” betekent “mix-mix” en past bij dit veelzijdige gerecht dat met elke mix van groenten gemaakt kan worden

 

Meestal wordt de vegetarische Gado Gado geserveerd op een schaal met een kopje pindadressing in het midden van het gerecht en de verschillende groenten eromheen.
Ik heb het nu verwerkt in een lekkere wrap.

Gado Gado wraps

 

Pindasaus*

 

Bij Gado Gado draait alles om de pindasaus, ik heb het recept van mijn vader hiervoor gebruikt.
Hiervoor kan je het beste een natuurlijke pindakaas van 100% pinda’s gebruiken, dit heeft een sterkere pindasmaak en bevat geen suiker en andere additieven. Tegenwoordig vrij algemeen verkrijgbaar in de supermarkten.

 

Tips:

 

Gebruik naturel tortilla wraps of een mooie gekleurde groentewrap voor dit gerecht.

Ik heb de spitskool rauw gelaten, dat geeft een lekkere crunch aan het gerecht, maar als je daar niet van houdt dan kan je de gesneden spitskool samen met de taugé in een vergiet overgieten met kokend water, waardoor het hele ‘rauwe’ ervan af gaat.

Je kunt bij dit gerecht eventueel nog kroepoek serveren.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gado Gado wraps: