Deze Indonesische sambal goreng tempeh is lekker pittig, geurig en boordevol smaken! Gebakken in plaats van gefrituurd, is deze versie iets gezonder en gemakkelijker te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is 25 minuten en een handvol ingrediënten om deze sambal goreng tempeh te maken. Oproep aan alle liefhebbers van specerijen, deze sambal goreng […]
Ik kreeg van Fairtrade hun nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Eentje daarvan was de rendang bumbu. Nu wilde ik kipgehaktballetjes eten die avond en heb daar maar een heerlijke twist aangegeven door er rendang kipgehaktballetjes met kokossaus van te maken. Deze Indonesische stijl sappige kippengehaktballetjes in een rendang kokossaus is supersnel te bereiden en is ongelooflijk lekker. […]
Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]
Ik vond nog een heel oud recept en dacht dat dit al op de site stond. Maar ik kon het recept van deze heerlijke hartige Indische filotaart niet vinden op de site, dus toch nog maar weer een keertje bereid, er een mooiere fot van gemaakt en uitgeschreven voor jullie zodat jullie deze lekkere taart […]
Lalab tomat oftewel Indonesische tomatensalade is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of een Indonesische rijsttafel. Het is een simpele salade van plakjes tomaat in een kruidige dressing. Een Indonesische lalab is salade gemaakt van rauwe groente met een pittige dressing. Lalab Lalab is dus een groentegerecht of een […]
Deze gevlinderde kip met pindasaus is een recept van TV-chef Tom Kerridge. Nou mijn variatie dan op zijn Satay Chicken recept. Ik heb er een makkelijker versie van gemaakt, want met het recept van Tom ben je twee dagen bezig en heb je 34(!) ingrediënten nodig. Jullie vinden het toch niet erg hè dat ik […]
Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]
Rendang Ajam oftewel kip rendang is een iets sneller recept dan de rendang met rundvlees. Dit Indonesisch recept kent vele familie varianten en dit is de mijne. Het recept van mijn vader eigenlijk, die gek op Indonesisch eten en koken was. Hij vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Hiervoor was hij de […]
Manlief is gek op mijn satésaus, vandaar dit recept. Dus zelf een heerlijke pindasaus gemaakt, aardappelen en eieren gekookt, sperziebonen, wortel en taugé geblancheerd. Geserveerd met Chinese kool, komkommer, verse koriander en satésaus. En klaar is deze Gado Gado met satésaus. Een heerlijk vegetarisch Indonesisch groentegerecht. Gado Gado Gado Gado (spreek het uit […]
Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]