We houden van gehaktballetjes en we houden van lekkere broodjes. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat dit pistoletje Indische kipgehaktballetjes ontstaan is.
Mijn favoriete Indische keuken op een broodje. Ben jij ook zo dol op goed belegde broodjes? Probeer dan dit pistoletje met de unieke combinatie van hartige, zoute, pittige smaken en de knapperige texturen die dit pistoletje oplevert.

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

 

Gehaktballetjes

 

Ik heb de gehaktballetjes deze keer van kipgehakt gemaakt. Kipgehaktballetjes blijven lekker sappig en mals als je ze bakt. Maar je kunt natuurlijk ook h.o.h. gehakt gebruiken als je dat liever hebt. Het naturel kipgehakt worden heel simpel op smaak gebracht zelfgemaakte sambal en gebakken uitjes. Ik heb geen zout toegevoegd, omdat de ketjap of sojasaus waarin de balletjes na het bakken worden ingerold, al zout is. Ik heb ketjap asin (zout) gebruikt, maar je kunt ook ketjap manis (zoet) gebruiken als je die in huis hebt.

 

Broodje

 

Een pistoletje is een lekker broodje om te vullen met de gehaktballetjes. Je kunt ook voor meerdere mensen een stokbrood of ciabatta gebruiken. Heb je liever zachte broodjes, dan neem je die hiervoor.

 

Topping

 

De topping bestaat uit zelfgemaakte atjar. Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Ik heb het gemaakt van kool en wortel, met rode peper, knoflook en gember. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar.

 

Meer recepten met gehaktballetjes om te proberen:

 

Spaanse gehaktballetjes Albóndigas
Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst
Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes
Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst
Stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus
Zweedse gehaktballetjes

 

Tips:

 

Zelf de sambal en atjar maken? Dan vind je hier het recept van de sambal en hier voor de atjar.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pistoletje Indische kipgehaktballetjes: