Ik heb voor jullie een lekkere en makkelijk te maken maaltijd. Dit heerlijke stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus maak je in een mum van tijd en daarna is het smullen geblazen. De gehaktballetjes worden gemaakt van verse braadworst, je bakt ze eerst bruin en laat ze daarna garen in een tomatensaus. Je kunt het voor 2-4 personen als lunch of als avondeten serveren.

 

Makkelijke maaltijd

 

Soms heb je gewoon zin in een makkelijke maaltijd. Dit stokbroodje gevuld met balletjes in zo’n maaltijd. Daarnaast is het ook nog comfort food. Een broodje gevuld met lekker gekruide balletjes en doordrenkt met tomatensaus, ik denk dat iedereen dit wel lekker zal vinden. Een heerlijk gerechtje om te maken op een zaterdagavond bijvoorbeeld. Serveer er nog een salade bij of een lekkere soep en je hebt een complete maaltijd.

 

Gehaktballetjes

 

Je maakt dus heel simpel lekkere gehaktballetjes met het vlees uit een verse braadworst. Dit kan varkens-, rund-, lams- of kipbraadworst zijn. Het vlees druk je heel makkelijk uit het velletje en daarna draai je er balletjes van. Je kunt gekruide worst nemen zoals bijvoorbeeld Catalaanse worstjes, of je kruid de balletjes nog met de specerijen die jij lekker vindt. Omdat ik varkensbraadworst heb gebruikt, heb ik er venkelpoeder overheen gestrooid. Varkensvlees gaat namelijk heel goed met venkelzaad. En omdat ik verslingerd ben aan gerookte paprikapoeder heb ik dat ook nog gebruikt.

 

Tomatensaus*

 

Ik heb nu een pittige sugo tomatensaus gebruikt voor het gemak. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een lekkere tomatensaus maken. Hier vind je bijvoorbeeld een recept voor een lekkere zelfgemaakte tomatensaus. Je kunt de saus nog oppimpen met verse kruiden zoals peterselie, koriander, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn of oregano. Wat jij maar lekker vindt.

 

Brood

 

Neem brood wat jou lekker lijkt, dit kan (bruin) stokbrood, ciabatta, pistoletjes, zachte broodjes of pitabroodjes zijn.

 

 

Recept Stokbroodje met gehaktballetjes in tomatensaus: