Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang is een klassieker uit de Indonesische keuken, geliefd over de hele wereld. Het wordt vaak een curry genoemd, maar is dat niet. Rendang is een recept op basis van rundvlees, citroengras, gember, knoflook, ui, rode peper en kokosmelk en kent vele variaties. Hierbij mijn recept. Sereh is citroengras en is vers verkrijgbaar […]

Babi Ketjap

Babi Ketjap

Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]

Zelf Atjar maken

Zelf Atjar maken

Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En zelf Atjar maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan de kant-en-klare Atjar. Er bestaan heel veel verschillende methodes om Atjar te maken, maar ik heb het op deze […]

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen, maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje Varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op de zelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken […]

Gado gado wraps

Gado gado wraps

Voor deze gado gado wraps heb ik zelf satésaus gemaakt omdat ik de kant-en-klare sauzen niet lekker vind. Dus voordat je begint even deze saus maken en dan kan je aan de slag met het recept. Het is het recept van mijn vader en die maakte natuurlijke de lekkerste satésaus. Ik heb de spitskool rauw […]

Satésaus

Satésaus

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Soto Ajam (Indische kippensoep)

Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met witte rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in […]

Vegetarische bami

Vegetarische bami

Ik ben vanaf kinds af aan al gek op bami. Vond en vind het veel lekkerder dan nasi. Maar ik moet zeggen dat mijn nasi van bloemkoolrijst ook wel heel erg lekker is hoor. Maar ja, tis toch team bami hier. En dat komt door mijn vader, die kon de lekkerste bami maken. Deze vegetarische […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden