Hete kipkluifjes Nashville-Style

Hete kipkluifjes Nashville-Style

Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze hete kipkluifjes Nashville-Style. Je kunt ze zo pittig maken als jij lekker vindt of aankunt! Al bij de eerste hap gaan je smaakpapillen in overdrive. Pittige, zoete, hartige, super krokante en sappige kipkluifjes, dit wil […]

Marokkaanse kippenlevertjes

Marokkaanse kippenlevertjes

Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of […]

Pulled pork in de oven bereid

Pulled pork in de oven bereid

Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte […]

Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

Geroosterde pompoen en appel soep

Geroosterde pompoen en appel soep

Ik had schattige kleine pompoentjes gehad van onze biologische pompoenboer in Zeewolde en een hele grote pompoen van mijn schoonzusje uit haar moestuin. De kleine pompoentjes hadden niet veel vruchtvlees, maar ik vond ze te schattig om niet te gebruiken. Daarom dienen ze nu als soepkommetjes voor deze heerlijke geroosterde pompoen en appel soep. Ik […]

Souvlaki

Souvlaki

Ben je net terug van vakantie in Griekenland en mis je de zwoele avonden en het lekkere eten al? Duik dan in de keuken en maak zelf deze heerlijke souvlaki (Griekse vleesspies). Marineer het vlees alvast en steek vanavond de barbecue aan, dan kan je deze avond genieten van de Griekse keuken bij jou thuis […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden