Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

Geroosterde pompoen en appel soep

Geroosterde pompoen en appel soep

Ik had schattige kleine pompoentjes gehad van onze biologische pompoenboer in Zeewolde en een hele grote pompoen van mijn schoonzusje uit haar moestuin. De kleine pompoentjes hadden niet veel vruchtvlees, maar ik vond ze te schattig om niet te gebruiken. Daarom dienen ze nu als soepkommetjes voor deze heerlijke geroosterde pompoen en appel soep. Ik […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden