In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik het recept ook nog meer even uitgewerkt voor jullie.

 

Aardbeien

 

Hollandse aardbeien zijn toch wel het lekkerst. En als ze van zo dichtbij komen zijn ze natuurlijk het verst. Koop de zomerkoninkjes daarom in het seizoen en het liefst lokaal. De aardbeien van deze boerderij zijn heerlijk zoet wat heel goed samen gaat met het zoute van de feta. Gebruik zoveel aardbeien als jij wilt in deze salade.

 

En aardbeien zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog een super gezond. Ze zitten boordevol vitamine C, B11, foliumzuur en kalium. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën.

 

Eet de aardbeien het liefst zo snel mogelijk na aankoop. Of bewaar ze met het kroontje er nog aan een tot drie dagen in de koelkast. Haal ze een uurtje voor het eten uit de koelkast, dan komt de zoete smaak beter tot z’n recht. Was ze voorzichtig onder stromend koud water. Dep ze dan droog en verwijder dan pas de kroontjes.

 

Fruit in salades

 

Vers fruit in salades kan erg lekker zijn. Blauwe bessen doen het heel goed in deze Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella, Carpaccio van gele courgette of Roodlof salade met honingraat.
Verse vijgen zijn heerlijk bij Geroosterde radicchio salade, Salade met burrata en Coburger of deze Linzensalade.
Of probeer eens een Venkelsalade met nectarines en feta of deze Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt.
Of verwerk een appel, druiven of sinaasappel in een lekkere salade. Je kunt ze allemaal vinden op de site.

 

Tips:

 

De bosknoflook is een jonge knoflook die je in z’n geheel kunt eten. Kan je dit niet vinden, vervang het dan door bosui.

De Nigellazaadjes geven de dressing een hele bijzondere smaak. Ik koop die zaadjes altijd bij de Turkse winkel.

 

 

Recept Salade met aardbeien en feta: