Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht.
Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, lees je hier. Natuurlijk kan je ook gewoon gekookte bietjes en wortel hiervoor gebruiken.

 

Radicchio is een prachtige rode sla. Deze sla heeft een ‘bittere’ smaak, waardoor het lekker is om met wat zoete ingrediënten te combineren. Door de druiven even in een pan aan te bakken in de honing, heb je al een lekkere zoete toevoeging aan de salade.

 

Als het verwijderen van de sinaasappelschil met een mes jou te moeilijk lijkt, schil hem dan gewoon en snijd het daarna in dunne plakken.

 

En nog zo’n lekkere salade is deze Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen