Kabeljauw met butter en eek

Kabeljauw met butter en eek

Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven

Voor dit Mediterraan paling stoofpotje met tomaten en olijven gebruik je vers gevilde bakpaling. Vraag jouw visboer of hij de paling wil schoonmaken, villen en eventueel in stukken snijden zodat deze panklaar is voor dit heerlijke stoofpotje. Serveer er een stuk stokbrood bij, zodat je dit kan dippen in de heerlijke saus die op je […]

Chutney van witte uien

Chutney van witte uien

Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien.   De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes

Najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes

De herfst valt vroeg dit jaar. Ik hoopte nog op een mooie nazomer maar misschien krijgen we dat nog. In de stromende regen toch maar mijn boodschapjes gehaald op de markt en bij de groenteboer kreeg ik al het idee om een salade te maken. Het is een najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes […]

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden