Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een warme dag. Lekkere knapperige sla, met een crunchy topping en een romige tahinsaus.

 

Little gem sla

 

Little gem of ook wel baby Romaine sla genoemd was de aanleiding voor dit recept. Ik mocht deze biologische sla vers uit onze eigen polder ontvangen. En wel van de firma BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een biologisch bedrijf. Het is een prachtig en groot bedrijf wat o.a. aan de AH levert.

 

Zalmforel

 

Omdat de zalmforel in de aanbieding was, had ik die gekocht en dat was een heerlijke combi met deze sla. Je kunt ook gerookte zalm, forel of zelfs makreel erbij serveren. Wat jij maar lekker vindt.

 

Verse kruiden

 

De verse kruiden in deze salade maken echt het verschil. Als geen zin hebt om zoveel kruiden te kopen, gebruik dan alleen peterselie of dille, want dat is weer erg lekker bij de zalmforel. Mocht je wel verschillende verse kruiden kopen en wat overhouden, dank kan je er altijd nog een lekkere kruidenboter van maken.
Lees ook mijn blog: Verse kruiden…wat doe je ermee om nog meer inspiratie op te doen.

 

Zaden en pitten

 

Ook de zaden en pitten mogen eigenlijk niet ontbreken in de salade. Wellicht heb je het een en ander in huis. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals een mix van sesamzaadjes, pijnboompitten, zonnebloempitten, maanzaadjes of je gebruikt een pittenmix.

 

De Nigellazaadjes hebben een hele specifieke en heerlijke smaak. Je kunt ze vinden in een Turkse winkel. Daar vind je trouwens ook de tahin (sesampasta) en pul biber (Aleppo peper). De pul biber is een rode peper uit de Midden-Oosterse keuken. Deze kan je eventueel vervangen door chilivlokken.

 

 

Recept Little gem salade met zalmforel en tahinsaus: