Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]

Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki

Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki

Deze taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki moet je beslist eens proberen. Bloemkool is zo lekker als het gebakken of geroosterd wordt en die prachtige kleur van de tzaziki spat toch van je bord af? Zo heerlijk en kleurrijk kan een vegetarische maaltijd zijn. Taco’s waar je het vlees echt niet zult missen.   Bloemkool   […]

Trifle met frambozen en meringes

Deze trifle met frambozen en meringes is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Komkommer citroen mocktail

Komkommer citroen mocktail

Deze komkommer citroen mocktail is een super fris drankje voor een warme dag. Bedenk wel een dag van te voren dat je dit wilt maken. Je gaat namelijk granita maken van komkommer en dit moet zeker een paar uur in de vriezer. Ik heb voor deze mocktail een heerlijke fresh lemon & cucumber soda van […]

Erwten falafel met yoghurt dressing

Erwten falafel met yoghurt dressing

Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen.   Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie

Mango mandarijn smoothie

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie. Deze smoothie is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel erg goed voor je. En zeg nou zelf, met dit kleurtje kan een grauwe dag toch niet meer stuk?   In de smoothie heb ik wat verse gember en kurkuma geraspt. Deze beide kruiden […]

Kiwi meloensmoothie met munt en limoen

Kiwi meloensmoothie met munt en limoen

Drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niets eten. Dan maar aan de smoothies en soepjes, dat gaat gelukkig wel goed. Elke dag natuurlijk wel een andere smoothie en soep verzinnen. Vandaag staat deze heerlijke lichtgroene kiwi meloensmoothie met munt en limoen op het menu. Lekker fris door de munt en limoen. […]

Italiaanse Salsa Verde

Italiaanse Salsa Verde

Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. In […]

Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine

Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine

Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer. Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden