Gin tonic met butterfly pea

Gin tonic met butterfly pea

Ik ben gek op de kleur paars en toen ik een pakje butterfly pea poeder gekocht had, ben ik daar gelijk mee gaan experimenteren. Ik wist namelijk dat deze blauwe thee paars wordt als het in aanmerking komt met zuur van bijvoorbeeld citroen of limoen. En omdat ik gek ben op G&T heb ik gelijk […]

Cranberry chiapudding

Cranberry chiapudding

Ik had nog wat cranberrycompote over van de feestdagen. Heerlijk bij een stukje kip of vlees, maar ook lekker om het in een zoet gerecht te verwerken. Omdat ik graag afwissel met ons ontbijt, heb ik het deze keer verwerkt in een heerlijk ochtendmaaltje. Deze cranberry chiapudding is zo lekker geworden, dat je het zelfs […]

Watermeloen slush puppy

Watermeloen slush puppy

Een heerlijk verfrissend en verkoelend drankje die het goed doet op deze warme zomerse dagen. Snijd snel een watermeloen in stukken, gooi het in de vriezer en maak dan deze zalige watermeloen slush puppy. Enne …… niet te snel drinken hè, anders krijg je een ‘brain freeze’ oftewel ijshoofdpijn (ik spreek uit ervaring).   Slush […]

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Saffraan kwark met aardbeien

Saffraan kwark met aardbeien

Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen.   Desserts   Een keer per week eten wij een […]

Hibiscus thee cocktail

Hibiscus thee cocktail

Ik had veel te veel hibiscus thee gezet en heb de rest maar in een fles in de koelkast gezet. Heerlijk om daar een ijsthee van te maken, maar ik wilde er nog iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze hibiscus thee cocktail. Een heerlijke cocktail met witte rum en ananassap, afgetopt […]

Gin tonic cocktail met ananassap

Gin tonic cocktail met ananassap

Nou krijgen we zomaar een mooie nazomerse week. Gelukkig maar, want de zomer was niet echt geweldig qua weer. En omdat het van dat lekkere weer is, ben ik weer helemaal aan de cocktails gegaan. De nazomer vieren, zullen we maar zeggen. En omdat ik zo gek ben op gin, moet daarmee geëxperimenteerd worden natuurlijk. […]

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]

Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

Vegetarisch stoofpotje met bleekselderij

In de Flevourbox van deze maand zat o.a. bleekselderij van BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde. Nu zit bleekselderij een beetje in het vergeethoekje van de groenten. En dat is jammer, behalve in soep kan je bleekselderij ook de hoofdrol in een gerecht laten spelen. Zoals bijvoorbeeld in dit vegetarisch stoofpotje met bleekselderij. Het is […]

Frozen abrikozen Margarita

Frozen abrikozen Margarita

Ik kreeg abrikozenjam en abrikozen nectar van familie van Daele uit Dronten. Van de jam heb ik iets heel bijzonders gemaakt, daar kom ik later nog op. Van de abrikozennectar wilde ik natuurlijk ook iets speciaals maken. Ik had nog lekkere rijpe abrikozen in de fruitschaal liggen en deze heb ik ontpit en in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden