Ik had nog wat cranberrycompote over van de feestdagen. Heerlijk bij een stukje kip of vlees, maar ook lekker om het in een zoet gerecht te verwerken. Omdat ik graag afwissel met ons ontbijt, heb ik het deze keer verwerkt in een heerlijk ochtendmaaltje. Deze cranberry chiapudding is zo lekker geworden, dat je het zelfs als nagerecht eten kunt.

 

Cranberrycompote

 

Het recept van die zalige cranberrycompote vind je trouwens hier. Heel simpel te maken en superlekker, probeer het maar eens. Maar ik had toch te veel gemaakt voor de feestdagen, ja had ook geen idee hoeveel compote is moest maken voor 21 personen. Dus een hele grote pan gemaakt en iedereen vond het superlekker, maar toch bleef er iets over.

 

Mocht jij ook nog cranberrycompote overhebben, dan kan je er ook nog deze andere heerlijkheden van maken:

 

Simpele en luchtige cranberrymousse
Camembert uit de oven met een cranberry topping
Cranberry amandelspijs taartjes
Cranberry sticky buns gemaakt van croissantdeeg
Pavlova met cranberrycompote
Tosti kalkoen, blauwe kaas en cranberrycompote

 

Chiapudding

 

Heb jij wel een chiapudding gegeten? Chiapudding is wel iets waar je van houdt of een hekel aan hebt. Het heeft namelijk een aparte structuur, de zaadjes worden een beetje geleiachtig als ze geweekt zijn. Als dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.
Een chiapudding is heel makkelijk te maken en het fijne ervan is dat je dit de dag/avond ervoor doet. Je zet het dan weg in de koelkast en de volgende ochtend staat er een heerlijk ontbijtje klaar voor jou.

 

En ik heb nog meer heerlijke chiapudding recepten voor jullie, namelijk deze:

 

Koffie chiapudding met pindakaas
Schwarzwalder kirsch chiapudding
Chiapudding met kiwi
Chiapudding met geroosterde aardbeien
Spirulina chiapudding met bramen
Koffie chiapudding met Skyr
Havermout chiapudding met verse vijgen
Chiapudding met banaan en kokos

 

Basis

 

Als basis heb ik deze keer kwark genomen, maar je kunt chiapudding ook met (Griekse) yoghurt maken.
Wil je het veganizen of heb je een melkintolerantie, gebruik dan plantaardige vervangers zoals amandelmelk, kokosyoghurt, o.i.d.

 

Tip:

 

Lees hier waarom chiazaad zo goed voor je is:

 

 

Recept Cranberry chiapudding: