De zomer komt eraan! En ik breng jou het nieuwste drankje voor het seizoen. Namelijk een heerlijke, verfrissende passiefruit smoothie met kokosmelk om je naar een tropisch paradijs te vervoeren. Deze smoothie met passievrucht en kokosmelk is de nieuwe obsessie in de familie. De smoothie is een afgeleide van de Braziliaanse cocktail Batida, een ijskoud drankje gemaakt van passiefruit, kokosmelk, gecondenseerde melk, cachaça of witte rum en ijsblokjes. Die cocktail wordt gemaakt in een blender en ijskoud geserveerd. Maar de alcoholvrije passiefruit smoothie met kokosmelk is ook niet te versmaden op een warme dag!

 

Probeer deze fantastische tropische smoothie en geniet ervan.
Is het een smoothie of een slushy?
Het is al het bovenstaande. Een mix van vers gemaakt passievruchtensap, kokosmelk en limoen maakt dit een combinatie die in veel categorieën past.

 

Tropische drankjes

 

Deze warme zomer schreeuwt om ijskoude tropische drankjes. En dan heb ik het nu over smoothies en geen cocktails. Die laatste zijn natuurlijk ook lekker op z’n tijd, maar nu gaan we voor de virgin drankjes. Probeer ook eens deze lekkere ijskoude:

 

Mango smoothie met matcha kokosroom
Piña Colada smoothie
Watermeloen slush puppy
Mango passiefruit mocktail
Kersen verveine mocktail
Tropisch fruit smoothie
Key Lime Pie smoothie
Tropische smoothie met kiwi, ananas en gember
Lychee frambozen smoothie

 

Tips:

 

Maak de ijsblokjes van een passievruchtensap die je in de supermarkt koopt. Doe dit een dag van tevoren, zodat je met de bevroren blokjes een ijskoude smoothie kunt maken.

Vind je dit te veel werk, gebruik dan bevroren mangostukjes in deze smoothie.

Je kunt tegenwoordige ook blokjes bevroren passievruchtenpulp kopen in de supermarkt. Mix dit dan tot de pitjes beginnen af te breken. Zeef om zaadjes/pitjes weg te gooien.
Had ik de eerste keer niet gedaan, het resultaat kan je zien op de foto in de foto gallery.
Zonder die pitjes drinkt het toch wat lekkerder (haha).

Het is een friszure smoothie geworden, vind je het te zuur voeg dan wat agavesiroop, honing of gezoete gecondenseerde melk toe.

Als je er nog wat cachaça of witte rum doormengt, heb je dus die heerlijke cocktail.

 

 

Recept Passiefruit smoothie met kokosmelk: