Een verfrissend en tropisch drankje voor een warme dag. Maak deze mango passiefruit mocktail als het een zwoele avond belooft te worden. Alcoholvrije drankjes zijn nog nooit zo lekker geweest. En als je toch liever een cocktail drinkt, dan giet je er wat alcohol in.

 

Mocktails

 

Een mocktail is dus een drankje wat op een cocktail lijkt, maar dan zit er geen alcohol in. Mocktails worden vaak net zo leuk geserveerd als cocktails. Voor mocktails gebruik je meestal vruchtensappen en siropen. Je kunt de siropen gebruiken die je in de supermarkten vindt, maar er zijn ook siropen te koop (online of speciaalzaken) met smaken van alcoholische dranken zoals rum of likeuren in de smaken triple sec, Amaretto, blue Curaçao, kokos, koffie, etc. Hierdoor geef je een mocktail een extra smaak.

 

Zomermocktails bevatten meestal (verse) vruchtensappen, fruit, vruchtensiropen en verse kruiden zoals munt, basilicum, citroenmelisse of andere kruiden. Hierdoor zal je echt geen alcohol missen in het drankje en zeker niet als je een siroop met alcoholische smaak gaat gebruiken. Serveer ze in een mooi glas met lekker veel ijsklontjes, verse kruiden, fruit, rietje en wellicht nog een parapluutje.

 

En mocktails worden steeds populairder, vooral omdat veel mensen geen of minder drank meer willen drinken. Je kunt dan wel een sapje of een frisdrank bestellen, maar zo’n leuke mocktail is toch veel lekkerder en feestelijker. En deze mango passiefruit mocktail is daar een voorbeeld van. Lekker fris door de limoensap en passiefruit, een ideaal drankje voor een warme dag.

 

Het voordeel van mocktails is dat jong en oud ervan genieten kunnen. Dus ben jij ook niet zo’n ‘drinker’, zoek dan maar eens als mijn mocktailrecepten op. Je kunt ze vinden onder: Recept zoeken, ga dan naar Categorie: dranken en vul bij: Sleutelwoorden het woord mocktail in. Dan komen ze allemaal voorbij.

 

Het woord mocktail komt trouwens van het Engelse woord mock, wat voor de gek houden of onecht of nep betekent. Ook worden mocktails vaak aangeduid als Virgin (maagdelijk) zoals bijvoorbeeld een Virgin Piña Colada.

 

Tip:

 

Wil je er toch een cocktail van maken, giet er dan een scheut(je) witte rum, wodka of Limoncello in.

 

 

Recept Mango passiefruit mocktail: