If you like Piña Colada …. is een hit van Rupert Holmes uit 1979. Misschien heb je het wel eens gehoord. Aan dit nummer moest ik denken toen ik in de zon zat. Maar ja geen alcohol meer voor mij na de gastric sleeve operatie. Dan maar een Frozen Virgin Piña Colada maken. Want met deze tropische temperaturen heb ik toch echt wel zin in een tropische cocktail. Nou onder die strakblauwe lucht en deze tropische verrassing in mijn hand op mijn dakterras, waan ik mij even op een bounty eiland.

 

Een frozen cocktail is een cocktail gemaakt van (meestal) bevroren fruit en sterke drank. Een virgin cocktail is een cocktail zonder alcohol, ook wel een mocktail genoemd.
Maar van mij mag je er een scheut witte rum doorheen mixen hoor.
Piña Colada is een longdrink cocktail origineel gemaakt van witte rum, ananassap en kokosmelk. Ik heb de rum weggelaten en hiervoor in de plaats bevroren stukjes ananas gedaan en ik heb kokoswater gebruikt in plaats van kokosmelk (iets minder calorieën). Je hebt wel een goede blender nodig die het bevroren fruit aankan. En bedenk wel ruim van te voren dat je deze mocktail wilt maken, het fruit moet immers de vriezer in. Of je koopt de bevroren stukjes ananas in de supermarkt. Dat kan ook.

 

Frozen cocktails

 

En een heerlijke frozen cocktail (met drank) is deze Mango daiquiri. Probeer die ook eens!