Op een van onze trips naar Ibiza, dronken we een frozen mango daiquiri bij de Cotton Club. Met het mooie weer en het prachtige uitzicht over zee smaakte deze cocktail natuurlijk super goed. Maar toen we na 4 van deze cocktails de rekening kregen, schrokken we toch wel even. Maar ja …. het is vakantie, dus genieten we ervan.

 

Daiquiri

 

Dit is een cocktail gemaakt van rum, citroen- of limoensap en een suikersiroop. Het wordt meestal als aperitief gedronken. De oorsprong van deze cocktail ligt waarschijnlijk in Cuba, waar een strand ook de naam Daiquirí heeft. Oorspronkelijk werd dit drankje geserveerd in een hoog glas met crushed ijs. Hierover werd suiker, limoensap en rum gegoten. Later werd de cocktail in een shaker met crushed ijs gemaakt en gekoeld in een cocktailglas gegoten.
Het was overigens de favoriete cocktail van schrijver Ernest Hemingway en president John F. Kennedy.

Mango daiquiri

Later werd er fruit aan toegevoegd zoals banaan, aardbeien en mango zoals in deze cocktail. En in plaats van crushed ijs te gebruiken, maak ik de cocktail van bevroren fruit. Dit heet dan frozen cocktail en dat is super lekker op een warme dag. Maar ook verraderlijk, doordat het zo koud is, heb je namelijk niet in de gaten dat er aardig wat alcohol in zit.
Omdat manlief zo gek op mango is, is dit nu zijn favoriete cocktail geworden. En in plaats van een suikersiroop heb ik een (zelfgemaakte) vlierbloesemsiroop gebruikt. Dit geeft de cocktail een extra lekkere smaak.

 

Andere klassieke cocktails zijn o.a. de Caipirinha, een Braziliaanse cocktail gemaakt van rum, limoensap en suiker. Lijkt dus een beetje op de daiquiri. En de Mojito, ook een populaire en vergelijkbare rum cocktail, met toevoeging van limoen, munt en sodawater. Ben jij ook zo gek op dit soort drankjes? Dan heb ik nog veel meer cocktails en alcoholvrije mocktails voor jou op de site staan. Zoek ze maar eens op.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Mango daiquiri: