Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van […]
Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen. Mojito De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt […]
Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste Piña Colada dronk. Dat was op een cruise in het Caraïbisch gebied. Ik geloof dat ik alle cocktails die op de cocktailkaart stonden uitgeprobeerd heb. Tjonge wat vond ik ze lekker zeg, vooral de Piña Colada en de Daiquiri’s. Tja de omgeving en tropische temperaturen hielpen […]
Ik ben niet gek op bier, maar deze tropische bier mocktail gaat er toch wel goed in op een warme dag. Een mocktail is een alcoholvrije cocktail en deze is gemaakt van een alcoholvrije biersoort met daarbij nog ananassap en een tropisch fruitsiroop. Serveer het ijskoud en je hebt een lekker verfrissend drankje voor een […]
In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]
Wil je eens iets anders serveren dan aardappelpuree, maak dan deze heerlijke cassave puree met knoflook. Deze puree is heerlijk romig en zacht en wordt veel gegeten in Brazilië. Daar heet het purê de mandioca. Cassave De cassavewortel wordt ook wel yucca of yuca genoemd en is een knolgroente welke uit Zuid-Amerika en […]
Ik heb toch een bijzonder gerecht voor jullie, namelijk deze Pelau met kip en rijst. Het is een gerecht gemaakt van rijst, duivenerwten, kip of vlees, gekookt met verse kruiden en kokosmelk. Het is een heerlijk eenpansgerecht uit West-Indië en dit recept komt van Trinidad. Het wordt vooral in het weekend bereid als vrienden en […]
Er bestaan heel veel groene kruidensauzen over de wereld en deze Caribische green seasoning komt uit de Caraïben. Een pittige groene saus, die zo typerend voor het Caribische eten. Het wordt gebruikt als smaakmaker op geroosterde kip of vlees, in stoofgerechten of in curry’s. Het is heel makkelijk te maken, alleen heb je er wel […]
Wij zijn gek op cocktails, vooral op een warme dag kunnen we genieten van een cocktail in onze mooie tuin. Ik heb nu eens de klassieke Mojito gemaakt. Een frisse Cubaanse cocktail gemaakt van rum, limoen, verse munt, suiker en bruisend water. Cocktails Op zoek naar cocktail recepten kwam ik op de site […]
Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe. Dubbeldoel koe Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is […]