Deze zoete en pittige salsa van ananas, paprika en komkommer zit boordevol frisse smaak en is het perfecte bijgerecht bij de barbecue. Verse stukjes ananas, knapperige rode paprika, komkommer met tomaatjes en koriander komen samen met een combinatie van limoensap voor een scherpe en licht gekruide salsa die absoluut heerlijk is.
Voeg dit ananassalsa recept toe aan je planningslijst voor zomermaaltijden. En bewaar een portie in de koelkast om vis, kip of zelfs gewoon als vers tussendoortje te pakken met wat tortillachips of crackers.

 

Ingrediënten

 

Ananas, ik heb een hele grote ananas gekocht en daarvan een uitgeholde helft gebruikt als serveerkom.

Rode paprika voegt een lekkere knapperigheid en kleur toe aan de salsa, maar je kunt ook een groene, oranje of zelfs gele paprika nemen.

Mini komkommers in blokjes gesneden werken goed. Als je geen mini-komkommers hebt, kun je een grote komkommer gebruiken. Zorg er wel voor dat je de zaadlijsten verwijdert voordat je deze in kleine blokjes snijdt.

Cherrytomaatjes zijn heerlijk van smaak, snijd ze klein gesneden. Je kunt ook andere tomaten nemen, maar zorg er wel voor dat de tomaten mooi rijp zijn, zodat ze zoet en sappig zijn.

Lente-uien in dunne ringen gesneden vormen een aanvulling op de smaken en kleuren in deze salsa. Maar je kunt een kleine rode ui gebruiken.

Koriander geeft echt smaak, maar als je een van die mensen bent die gewoon geen koriander kan eten, kan je peterselie gebruiken.

Jalapeño peper voegt een vleugje pit toe, maar als je de salsa minder pittig wilt maken, laat je de jalapeño achterwege.

 

Dressing

 

Extra vierge olijfolie is mijn favoriete olie, maar avocado-olie zou een goede vervanger zijn.

Limoensap, gebruik een beetje rasp van de schil en versgeperste limoensap toe voor de een frisse smaak.

Agavesiroop maak de dressing iets zoeter.

 

Tips:

 

Als je weet dat je dit recept voor ananassalsa wilt maken, kan je de ananas het beste een paar dagen van tevoren kopen, zodat deze de tijd heeft om te rijpen. Er is niets zo erg als een ananas opensnijden en ontdekken dat hij nog niet helemaal rijp is.

Je kunt eventueel vers gesneden, rijpe ananas kopen bij de supermarkt en de salsa in een mooie kom serveren.

Als ananas niet jouw ding is, kan je dit vervangen door mango’s of papaja’s.

Deze salsa kan van tevoren worden gemaakt en in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Als je een grote menigte verwacht, kan je doorgaan en het recept verdubbelen, zodat je genoeg hebt.

Op zoek naar meer op ananas recepten? Probeer ook eens deze:

Gegrilde Amaretto ananas
Tropische Hawaï kip Huli Huli
Piña Colada
Frozen ananas en frambozen Daiquiri

 

 

Recept Salsa van ananas, paprika en komkommer: