Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem snel!

 

Cocktails

 

Cocktails zijn feestelijk drankjes die bestaan uit ten minste drie ingrediënten. Een daarvan moet alcohol bevatten, een of twee in de vorm van vruchtensap of frisdrank en daarbij nog een siroop of andere smaakmaker.
Een cocktail wordt altijd in een mooi glas geserveerd en feestelijk aangekleed met verse kruiden, fruit, rietjes en parapluutje. Vaak zijn het kleurrijke drankjes.
In de mocktails of virgin cocktails wordt geen alcohol gebruikt.
Mixdrankjes bestaan uit slechts twee componenten zoals bijvoorbeeld rum en cola, deze heten geen cocktail.

 

Deze Daiquiri is snel te maken, feestelijk en heerlijk verfrissend op een warme dag. De cocktail komt oorspronkelijk uit Cuba en werd toen gemaakt van rum, limoensap, suiker en heel veel gemalen ijs. Later werd het de cocktail zoals wij het nu kennen.
Probeer ook eens deze heerlijke Mango daiquiri.

 

Hoe maak je het

 

Een frozen cocktail is een ijskoud deels bevroren drankje. Je kunt dit maken door bevroren fruit te gebruiken of door het drankje met ijsblokjes te mixen. Ik vind het het lekkerst om bevroren fruit te mixen in de blender. Met ijsblokjes wordt de smaak toch iets minder.
Haal het fruit ongeveer 10 minuten voor het mixen uit de vriezer zodat het al iets ontdooit. Dan wordt het niet een ijsje in plaats van een drankje.
Je hebt voor het bevroren fruit wel een krachtige blender nodig!

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Door het fruit apart te pureren kan je de twee kleuren scheiden in het glas. Dit staat natuurlijk superleuk en hierdoor drink je eigenlijk twee verschillende smaken cocktails. Ik had de twee iets gemengd in het glas en hierdoor ontstond er een hele mooie swirl. Jammer genoeg heb ik daar geen foto van gemaakt. Heel goed excuus om deze frozen ananas en frambozen Daiquiri nog een keer te maken, toch?

 

Tips:

 

Je kunt deze daiquiri maken van elk soort bevroren zacht fruit wat jou maar lekker lijkt, zoals aardbeien, blauwe bessen, mango, perzik, banaan, kiwi, etc.

Door de tweede daiquiri voorzichtig op de eerste in het glas te schenken, ontstaat die mooie scheiding van geel en rood.
Hoe rijper het fruit, hoe zoeter het zal zijn. Proef na het mixen of de smaak goed voor jou is, voeg anders nog wat agavesiroop toe.

In plaats van citroensap kan je ook limoensap gebruiken.

Garneer het glas eventueel met het fruit wat je gebruikt hebt in de cocktail, een tak verse munt, een suikerrandje, rietje en/of parapluutje.

 

 

Frozen ananas en frambozen Daiquiri: