Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Amerikaans broodje Sloppy Joe

Amerikaans broodje Sloppy Joe

Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika […]

Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden