Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Baharat lamshaasje met parelcouscous

Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Kalkoenfilet met couscous van gekleurde wortelen

Kalkoenfilet met couscous van gekleurde wortelen

Ik krijg steeds meer plezier in het maken van gerechten tijdens mijn crash dieet. Niet kijken naar wat ik niet mag eten, maar kijken wat ik wel mag eten en daar dan een feestje van maken. Het commentaar op social media is …. ja zo kan ik ook wel ‘crashen’. Ik probeer er maar iets […]

Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel

Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel

Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel past heel goed in mijn crash dieet. Alle ingrediënten hierin mag ik eten tijdens de weken voor mijn gastric sleeve. Dit gerecht is een gezond alternatief voor de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt in Engeland veel gegeten. Meestal wordt er gepocheerde gerookte schelvis gebruikt, maar je kunt […]

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen

Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Estofado

Estofado

Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado. In het originele recept gaat er […]

Menemen met sucuk

Menemen met sucuk

Menemen is een eiergerecht wat als ontbijt gegeten wordt in Turkije. Meestal wordt het bereid van paprika’s, tomaten, uien, kruiden en natuurlijk eieren. Het kan in een grote pan of in kleine eenpersoonspannetjes bereid en geserveerd worden. Ik heb er een avondmaaltijd van gemaakt en heb daarom Turkse worstjes erin verwerkt. Het is een Menemen […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden