Manlief probeert een keer per week te koken. Proberen zeg ik, want hij kan er nog niet zoveel van. Geduld is een schone zaak, eens zal hij het zelf kunnen. Zonder hulp van mij, want nu ben ik nog druk met hem te helpen. Er zullen veel Amerikaanse gerechten voorbijkomen, omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Zo ook deze Sloppy Joe pasta uit de oven, een heerlijk pastagerecht met het bekende Sloppy Joe gehaktmengsel.

 

Sloppy Joe

 

Een Sloppy Joe is een sandwich die uit gebakken gehakt en uien met tomatensaus, bestaat, geserveerd op een hamburgerbroodje. Het gerecht is in de Verenigde Staten ontstaan.
Deze Sloppy Joe pasta is een heerlijke combinatie van jouw favoriete rundergehakt sandwich met pasta. Een eenpansmaaltijd waar het hele gezin dol op zal zijn!
Ik weet niet waarom we het niet eerder hebben gedaan, dit gerecht is zo lekker! Bonus, het is snel te bereiden maaltijd, gemaakt in één pan en daarna doet de oven het werk voor jou. Als je op zoek bent naar een eenvoudig doordeweeks diner voor uw gezin, dan is dit het.
Dit pastagerecht is machtig, een beetje pittig en kaasachtig; de perfecte balans van smaken en romigheid. Niets bijzonders, gewoon eenvoudige ingrediënten uit de voorraadkast en gewoon lekker.

 

Dit is wat je nodig hebt:

 

Pasta: gebruik een kleine vorm pasta zoals orechiette, kleine macaroni of detalini. Gebruik niet meer pasta dan in het recept vermeld, anders wordt het gerecht te droog omdat er niet genoeg vocht is om de pasta in te koken in de oven.
Rundergehakt: ik heb mager rundergehakt genomen, maar je kunt ook h.o.h. of kipgehakt gebruiken.
Groenten: uien, paprika, rode peper en knoflook geven lekker veel smaak.
Tomaten: tomatenpuree en tomatenblokjes uit blik vormen de basis voor de saus.
Smaakmakers voor de saus: Worcestershire saus en Dijonmosterd geven extra pit aan de saus.
Kaas: mozzarella en oude geraspte kaas maakt het gerecht lekker kazig en romig.

 

Eenpansgerechten

 

En ik heb nog meer pasta eenpansgerechten voor jullie, namelijk deze:

Eenpans pastagerecht met worstjes
Orzo met broccoli en roomsaus
Spaghetti tomaatjes en sardientjes

 

Tip:

 

Serveer er eventueel nog een lekkere groene salade bij, meer heeft het gerecht niet nodig.

 

 

Recept Sloppy Joe pasta uit de oven: