In de Flevourbox van deze maand zaten twee stronken broccoli. Van een stronk heb ik deze heerlijke broccoli salade met pindadressing gemaakt. En de tweede stronk heb ik verwerkt in dit gerecht. Deze orzo met broccoli en roomsaus is heel makkelijk en snel te maken en je hebt er maar één pan voor nodig. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag.

 

Je bakt de spekjes, ui, knoflook en broccoli in een pan. Voegt hier bouillon en de orzo pasta erbij en laat dit gaar koken in de bouillon. Op het laatst voeg je wat room en Parmezaanse kaas toe en je gerecht is klaar.

 

Broccoli

 

Broccoli is best een populaire groente in ons land, behalve dan bij heel veel kleine kinderen. Het is een veelzijdige groente, je kunt het koken, stomen, (roer)bakken, grillen, er soep, stamppot of een salade van maken. Het groene broertje van de bloemkool is erg gezond, bevat weinig calorieën, veel vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten.
Redenen genoeg om deze groente vaker op tafel te zetten.
Deze groente is het hele jaar te koop. Koop wel een mooie donkergroene verse stronk zonder gele plekken in de roosjes. Ik mocht twee super verse stronken van BioBrass uit mijn eigen dorp Zeewolde ontvangen. En van eentje heb ik dit heerlijke eenpansgerecht gemaakt.

 

Ben jij ook zo gek op broccoli, dan heb ik nog veel meer lekkere recepten voor jou. Zoek ze maar eens op, je kunt ze vinden als je onder de ingrediënten broccoli intypt.

 

Orzo

 

Orzo is een pastasoort wat op een rijstkorrel lijkt. Het voordeel van deze pasta is dat het heel snel gaar is. Daarom kan je dit in een pan met de broccoli en andere ingrediënten bereiden. Ik ben gek op orzo en daarom kan je diverse orzo recepten vinden op de site.

 

Tip:

 

Als je er een vegetarisch gerecht van wilt maken, dan laat je de spekjes achterwege of vervang dit door vegetarische ‘spekjes’. En gebruik dan een groentebouillon.

 

 

Recept Orzo met broccoli en roomsaus: