Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder.
Het is een heerlijk vegetarisch gerecht, maar als je wilt kan je er natuurlijk ook nog een stukje vlees bij serveren.

 

Stamppot

 

Vroeger werden alleen maar de klassieke stamppotten zoals boerenkool, zuurkool en hutspot gegeten. Maar tegenwoordig kan je van allerlei soorten groenten een stamppot maken. En dat hoeft ook niet per se van aardappelen gemaakt te worden, je kunt bijvoorbeeld ook zoete aardappelen hiervoor in de plaats gebruiken of pastinaak en/of knolselderij. Deze stamppot is dus gemaakt van knolselderij in plaats van aardappelen.
Door de knolselderij in je machine te mixen tot puree, krijg je een heerlijke luchtige puree die heel goed samengaat met de broccoli.
Wil je toch aardappelen gebruiken, kook dan iets kruimige aardappelen en stamp dit samen met wat melk en boter tot een aardappelpuree.
Voor de knolselderijpuree hoef je geen melk te gebruiken, de knolselderij na het koken al ‘nat’ van zichzelf.

 

Blauwe kaas

 

Ik heb een smeuïge blauwe kaas in dit recept gebruikt, mocht je daar niet van houden vervang dit dan door geitenkaas, feta of geraspte oude kaas.

 

Tips:

Door de salie op het laatst mee te bakken in de oven wordt deze lekker krokant en minder heftig van smaak. Mocht je geen salie kunnen vinden, gebruik dan rozemarijn of tijm hiervoor in de plaats. Rooster die ook op het laatst in de oven.
De knolselderij kan je ook met een staafmixer malen tot puree als je geen keukenmachine hebt. Of je gebruikt een stamper, dan wordt de puree wel iets grover.
Door het teentje knoflook mee te koken met de knolselderij, geeft dit de puree extra smaak zonder te overheersen.
Ik houd er niet van om eten te verspillen, vandaar dat ik het broccolisteeltje meekook met de knolselderij.

 

Recept Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes: