Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]

Knolselderij frieten

Knolselderij frieten

Ik mocht een knolselderij uit onze polder ontvangen en daar wilde ik iets speciaals van maken. Het zijn deze heerlijke knolselderij frieten uit de oven geworden, een lekkere en verantwoorde snack.   Knolselderij   De knolselderij zal nooit de prijs van mooiste groente winnen, maar man oh man wat is het een smaakbommetje. Zijn knoestige […]

Knolselderij en wortelpuree. Maak eens in plaats van een aardappel

Knolselderij en wortelpuree

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige knolselderij en wortelpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze puree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij een […]

Carpaccio van geroosterde knolselderij

Carpaccio van geroosterde knolselderij

De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij.   Knolselderij […]

Waldorf salade met gerookte kip

Waldorf salade met gerookte kip

Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]

Stamppot knolselderij met paddenstoelen

Stamppot knolselderij met paddenstoelen

We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten. Een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten zijn toch wel de stamppotjes. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, zuurkool, andijvie, hete bliksem en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppot gerecht. Ik heb nu […]

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Deze vegetarische spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto zit boordevol met groenten. Het is een stamppot zonder aardappelen gemaakt. Deze heb ik vervangen door knolselderij. Van knolselderij kan je een hele smakelijke puree maken en deze in dit stamppotje verwerken. Erg lekker als je op de koolhydraten wilt letten.   Stamppot   Nederland is een […]

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Ouderwetse erwtensoep zelf maken

Lekkere traditionele snert zoals mijn oma en mijn ouders deze maakten. Het is een stevige kost, ideaal voor een koude dag. En de volgende dag is de soep eigenlijk nog lekkerder omdat de smaken erin getrokken zijn. Vandaag gaan we dus een ouderwetse erwtensoep zelf maken.   Erwtensoep of snert   Over de hele wereld […]

Hertenbiefstuk met vijgen portsaus. Een feestelijk gerecht wat het heel erg goed

Hertenbiefstuk met vijgen portsaus

Als je eens een bijzonder gerecht wild serveren op een speciaal etentje bij jou thuis, maak dan deze Hertenbiefstuk met vijgen portsaus. Eigenlijk is het helemaal geen moeilijk gerecht om te maken, maar je scoort wel hoge ogen ermee.   Hert   Het vlees van de hert is iets sterker dan dat van ree. Het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden