Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?

 

Knolselderij

 

De knolselderij is familie van de bladselderij. Deze bruine stevige knol is niet ieders favoriet, maar het witte vruchtvlees is bijzonder smakelijk. Het heeft een mild kruidige aromatische smaak, die veel meer verdiend dan alleen maar in de erwtensoep verwerkt te worden. De knol is bij uitstek een wintergroente, maar is wel het hele jaar te vinden in de winkels.
De bonkige knol is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens supergezond. Het bevat weinig calorieën, heel veel vezels, vitaminen en mineralen. En dat kunnen we ’s winters wel gebruiken.

 

Koop wel een stevige knol, die kan je dan zeker een paar weken bewaren op een koele plek.
Het schillen van de knol is wel een uitdaging. Als je blokjes wilt gebruiken in een recept, snijdt de knol dan in dikke plakken (met een groot en scherp mes) en schil deze plakken dan. Daarna kan je de plakken in blokjes snijden.
Je kunt een knolselderij op veel verschillende manieren bereiden, je kunt het koken, bakken, soep, puree of frietjes ervan maken, het in z’n geheel in de oven bereiden of verwerken in een salade.

 

Ik heb deze Bio knolselderij van Boerderij Groeizaam gekregen. Nou niet van de boerderij zelf, maar hij zat in de Flevourbox van maart. Nu zat er ook al een knolselderij in de box van februari, daar heb ik deze heerlijke Knolselderij frieten van gemaakt. Maar ja met deze knol wilde ik natuurlijk weer iets anders doen. Aangezien het de week zonder vlees is, is het een vegetarisch gerecht geworden. Een heerlijke hartige taart met blokjes knolselderij erin en lekker veel cheddar kaas. Comfortfood ten top.

 

 

Recept Quiche met knolselderij en cheddar: