Stamppot met geroosterde aardperen

Stamppot met geroosterde aardperen

Maak eens een bijzondere stamppot met geroosterde aardperen. Geroosterde aardperen besprenkeld met knoflook-tijmolie zijn om je vingers bij af te likken! Lekker om het zo te serveren, maar ook superlekker om er een stamppotje van te maken.   Stamppot   De Hollandse stamppot blijft natuurlijk heerlijk, maar stamppotten gemaakt van bijzondere groenten en/of aardappelsoorten worden […]

Ricotta gnocchi met salie

Ricotta gnocchi met salie

Ricotta gnocchi heten ook wel gnudi. Het zijn luchtige gnocchi gemaakt van ricotta kaas, dus zonder bloem of aardappel. Deze ricotta gnocchi met salie zijn simpele maar o zo lekkere luchtige kussentjes. Ze lijken op de klassieke gnocchi, maar zijn dus totaal anders. Deze vederlichte wolkjes worden dus gemaakt van ricotta en Parmezaanse kaas en […]

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Gehaktstaaf van varkensgehakt

Het is december, de feestmaand bij uitstek. En daar hoort lekker eten bij. Deze gehaktstaaf van varkensgehakt is zo’n lekker gerecht. Het is eigenlijk een mega saucijzenbroodje oftewel een hartige banketstaaf. Leuk om te maken als borrelhapje met Sinterklaas of als voorgerecht met de Kerstdagen. Lekker warm uit de oven met een krokant bladerdeegkorst.   […]

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Quiche met prei, geitenkaas en cranberries

Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]

Pompoenpuree met beurre noisette en salie

Pompoenpuree met beurre noisette en salie

Ik heb toch een heerlijke puree voor jullie. Deze goddelijke lekkere pompoenpuree met beurre noisette en salie serveer je op een speciaal etentje thuis. Een feestelijke puree die het ook met de feestdagen goed zal doen. En de puree is ook nog eens simpel te maken, dit wil je proberen!   Pompoenpuree   Je kunt […]

Beluga linzen met gele biet en paddenstoelen

Beluga linzen met gele biet en paddenstoelen

Deze beluga linzen met gele biet en paddenstoelen is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Ik heb van een hele grote gepofte gele biet een soort ‘steaks’ gesneden en deze in een grillpan gegrild waardoor het een lekkere smaak krijgt. Dit […]

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Deze gratin van koolrabi met blauwe kaas is een heerlijk bijgerecht voor een speciaal etentje thuis. De sappigheid van de koolrabi geeft het gerecht een frissere smaak dan andere soorten gratin. Maar het is wel net zo romig en lekker, iets wat je ook verwacht van een gratin.   Gorgonzola   De gratin is gemaakt […]

Fregola met kip, pompoen en salie

Fregola met kip, pompoen en salie

Ik ben al mijn voorraadkasten aan het opruimen en kwam daar nog een pot fregola tegen. Goed idee om dit weer eens te verwerken in een recept. Ik had ook nog een pompoen liggen en kipfilets in de diepvries. Het is fregola met kip, pompoen en salie geworden. Salie staat in de tuin en gaat […]

Geglaceerde asperges met zwarte knoflook

Geglaceerde asperges met zwarte knoflook

Ja het aspergeseizoen is begonnen, het witte goud is er weer. Deze keer heb ik de witte met de groene gemengd en er overheerlijke geglaceerde asperges met zwarte knoflook van gemaakt. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op asperges en gek op zwarte knoflook, reden voor mij om deze eens te combineren.   […]

Polentafrieten met salie en kaas

Polentafrieten met salie en kaas

Wil jij jezelf, vrienden en/of jouw familie verwennen, maak dan eens deze polentafrieten met salie en kaas. Helemaal niet moeilijk om te maken, kidsproof en daarnaast ook nog glutenvrij. Lekkere knapperige frieten die zacht zijn van binnen, wie wil dat niet?   Polenta   Polenta is een traditioneel gerecht gemaakt van maïsgriesmeel uit het Noorden […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden