Fregola met kip, pompoen en salie

Fregola met kip, pompoen en salie

Ik ben al mijn voorraadkasten aan het opruimen en kwam daar nog een pot fregola tegen. Goed idee om dit weer eens te verwerken in een recept. Ik had ook nog een pompoen liggen en kipfilets in de diepvries. Het is fregola met kip, pompoen en salie geworden. Salie staat in de tuin en gaat […]

Geglaceerde asperges met zwarte knoflook

Geglaceerde asperges met zwarte knoflook

Ja het aspergeseizoen is begonnen, het witte goud is er weer. Deze keer heb ik de witte met de groene gemengd en er overheerlijke geglaceerde asperges met zwarte knoflook van gemaakt. Zoals jullie misschien wel weten, ben ik gek op asperges en gek op zwarte knoflook, reden voor mij om deze eens te combineren.   […]

Polentafrieten met salie en kaas

Polentafrieten met salie en kaas

Wil jij jezelf, vrienden en/of jouw familie verwennen, maak dan eens deze polentafrieten met salie en kaas. Helemaal niet moeilijk om te maken, kidsproof en daarnaast ook nog glutenvrij. Lekkere knapperige frieten die zacht zijn van binnen, wie wil dat niet?   Polenta   Polenta is een traditioneel gerecht gemaakt van maïsgriesmeel uit het Noorden […]

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout

Ik ben de laatste tijd mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken, die ik nog niet eerder bereid heb. Zo ook gnocchi zelf maken. Deze zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout en zijn volgens mij goed gelukt voor de eerste keer. En de smaak was echt top. Fluweelzachte deegkussentjes met een hartige topping. […]

Romige pastinaak en kastanje soep

Romige pastinaak en kastanje soep

Ik had heel veel tamme kastanjes gekregen van een dorpsgenoot. Een deel heb ik gebruikt voor andere recepten en een deel had ik in de vriezer gedaan. Hiermee heb ik deze heerlijke romige pastinaak en kastanje soep van gemaakt. Een lekker soepje voor in de winter. Het is ook een feestelijk soepje, helemaal geschikt als […]

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis, bereid dan deze pastinaak met makke kastanjes uit de oven. Dat wordt genieten van deze heerlijke herfstachtige groente met de kastanjes en salie. Serveer het bij geroosterd vlees of kip en je avond is een groot succes.   Pastinaak   Ik ben geen […]

Knolselderijsoep met chorizo en salie

Knolselderijsoep met chorizo en salie

Deze romige knolselderijsoep met chorizo en salie is een absolute topper! Het pittige van de chorizo en de salie gaan zo goed samen met de smaak van knolselderij.   Knolselderij   De knolselderij is een stevige knol die je waarschijnlijk alleen maar kent van in de erwtensoep. Hoewel het een echte wintergroente is, kan je […]

Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus

Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus

De spaghetti pompoen is een hele bijzondere. Het heeft de naam te danken omdat het vruchtvlees zo draderig is als het gegaard is. Je kunt met een vork dan spaghetti trekken uit het vruchtvlees. Ik het een heerlijke vegetarische Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus gemaakt.   Pompoenen   Het is herfst en echt de tijd […]

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges

Deze bulgur met pikante saucijzen en groene asperges is een receptje met de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn er gek op, daarom zal je diverse recepten op de site vinden uit deze keuken. Vooral door het gebruik van specerijen maakt deze keuken zo bijzonder smakelijk en kruidig. Daarbij worden ook nog vaak verse kruiden […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden