Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker!
Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika gewoond heeft en ik hem regelmatig verwen met Amerikaanse gerechten. Dat vindt hij geweldig!

 

Amerikaans broodje Sloppy Joe

 

Sloppy Joe is het perfecte broodje om te maken in het weekend. Weinig werk, maar toch lekker en smaakvol smullen. Ben je een echter burger liefhebber, probeer dan dit Amerikaanse broodje Sloppy Joe.
Sloppy Joe is in 1930 in Amerika ontstaan, waar een kok met de naam Joe dit zachte broodje met gehakt in tomatensaus op de kaart had staan. Loose meat sandwich heette het en dat is het ook. Een slordig (sloppy) broodje gehakt. Loose meat slaat op het rul gebakken gehakt, maar Joe mengde er ook nog een tomatensaus door. De zachte hamburgerbroodjes werd volgeladen met dit gehaktmengsel en knoeien maar.

 

Gebakken gehakt met uien en paprika, met daardoor een soort tomaten/barbecuesaus is zo ingeburgerd in de Amerikaanse keuken. Je hebt het vast wel eens gezien op een menukaart in de USA. Natuurlijk kan je het naar eigen smaak bereiden en zijn er zelfs chefs die er een culinaire versie van maken. Maak de saus pittig door extra rode pepers, gebruik lamsgehakt en geef er een Midden-Oosterse twist aan. Je kunt ook vegetarisch gehakt ervoor gebruiken. Serveer het op een luxe briochebroodje, het kan allemaal.
Ik geef je hierbij mijn ‘basis’recept.

 

Erbij

 

Dit Amerikaanse broodje Sloppy Joe is al een maaltijd op zich. Maar als je er toch iets bij wilt serveren, maak dan deze heerlijke Zoete aardappel frietjes uit de oven en een lekkere koolsalade (cole slaw).
Het broodje wordt in Amerika traditioneel geserveerd met chips.