Ik weet nog heel goed dat ik mijn eerste Piña Colada dronk. Dat was op een cruise in het Caraïbisch gebied. Ik geloof dat ik alle cocktails die op de cocktailkaart stonden uitgeprobeerd heb. Tjonge wat vond ik ze lekker zeg, vooral de Piña Colada en de Daiquiri’s. Tja de omgeving en tropische temperaturen hielpen daar ook bij natuurlijk. En over tropische temperaturen gesproken, die hebben wij momenteel in ons landje, hoog tijd om zelf die heerlijk cocktail te maken thuis.

 

Piña Colada

 

De Piña Colada is een echte tropische cocktail die klassiek aan bars bij het zwembad of op een cruise gedronken wordt. De echte cocktailliefhebbers halen hun neus er een beetje voor op. Maar hé, dat kan mij niet schelen, ik vind het gewoon lekker. En ja je moet wel van ananas en kokosmelk houden, anders is dit geen drankje voor jou.

 

De cocktail gemaakt van rum, kokosmelk, ananas en limoen dateert al van 1950, waar een bartender in een hotel in Puerto Rico dit drankje voor het eerst mixte. Dit werd een hit en zo is het drankje ook in Amerika terecht gekomen.
Heel veel bartenders claimen dat hun Piña Colada het originele recept is. De ene doet er meer of minder witte rum in, de andere mixt het in een blender en weer een ander maakt het van verse ananas in plaats van ananassap.
Een must is wel om het in een mooi glas te serveren, het liefst in een Tiki glas die de vorm van een ananas heeft.
Verder heb je een shaker, rietjes, parapluutjes, heel veel ijsblokjes en stukjes ananas nodig.

 

Een goede Piña Colada moet romige, fruitig en verfrissend zijn. Maar pas op, de alcohol tikt lekker aan. Als je de rum weglaat, heb je een heerlijke virgin versie ervan.
Als je het puur wilt houden, dan pers je zelf het ananassap, maar je kunt ook een goede ananassap kopen in de winkel. Het liefst eentje met zo min mogelijk suiker.
En om het minder calorierijk te maken, kan je kokoswater in plaats van kokosroom gebruiken.

 

 

Recept Piña Colada: