Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen.

 

Mojito

 

De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt gemaakt van rum, limoensap, rietsuiker, bruisend water, verse munt en ijsblokjes. De cocktail is in Cuba ontstaan, daar komen namelijk de meeste cocktails gebaseerd op rum vandaan. Het is een verfrissende cocktail op een warme dag.
De cocktail wordt gemaakt in een longdrinkglas. Hierin doe je flink wat muntblaadjes, limoensap en rietsuiker in. Dit stamp je aan zodat de muntblaadjes hun smaak afgeven. Dan gaat er witte rum, ijsblokjes en bruisend water bij.

 

Ik heb er nu een feestelijke variant op gemaakt, een Kerst Mojito noem ik het. Zo’n witte cocktail zal het echt goed doen met de feestdagen. En door de kokosmelk krijg je een witte cocktail. Je kunt alles van tevoren klaarmaken, dan hoef je op de avond zelf alleen nog maar de glazen te vullen en kan je genieten.

 

Het is wel belangrijk dat je de kokosmelk en rum mengt in een blender of met een staafmixer. Doe je dit niet dan gaat de kokosmelk schiften en dat wil je niet. Je wilt een lekkere romige cocktail serveren.
Voor een extra smaak heb ik ook een kokos rum gemengd in het drankje, maar je kunt dit achterwege laten als je geen twee flessen rum wilt kopen.

 

Tips:

 

In plaats van bruisend water heb ik sprite (of 7-up) gebruikt. Dit is om de cocktail iets zoeter te maken.

Garneer de glazen met verse muntblaadjes en rode besjes voor een feestelijke touch.

Ben jij ook zo gek op cocktails? Ik heb nog meer feestelijke cocktails en mocktails voor je. Zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bruisende Cranberry en bloedsinaasappelcocktail, Cocktail van stoofpeertjessiroop en champagne of de alcoholvrij Granaatappel wild berries spoom of Cranberry bloedsinaasappel mocktail?

 

 

Recept Witte kokos mojito: