Ik ben gek op cocktails, of het nu zomers of ’s winters is, ik heb altijd een goed excuus om een cocktail te mixen. Deze bruisende cranberry en bloedsinaasappelcocktail is echt een feestelijk drankje wat je bijvoorbeeld maakt met de Kerstdagen. Serveer het eventueel met wat bevroren cranberries erin of met een schijfje bloedsinaasappel.

 

Cocktails

 

Ik heb inmiddels al aardig wat cocktail recepten verzameld op de site. En daarbij ook nog vele mocktails oftewel virgin cocktails, dit zijn cocktails zonder alcohol. Deze drankjes zijn zo lekker, dat je de alcohol helemaal niet mist.
Cocktails zijn drankjes gemaakt van een combinatie van alcoholische dranken gemixt met nog twee andere ingrediënten zoals sap, limonade, siroop of room. Een cocktail bestaat altijd uit minimaal drie ingrediënten. Drankjes welke uit twee ingrediënten bestaan, zoals bijvoorbeeld Rum-Cola en Gin&Tonic, noemen we mix drankje.

 

Er bestaan heel veel soorten cocktails en het eerste recept voor een cocktail dateert al uit 1806. En de eerste bartendersgids dateert uit 1862. Het drinken van cocktails is een tijdje uit de mode geweest, maar tegenwoordig is het weer helemaal hot.
Je hebt de klassieke cocktails zoals Mojito, Margarita, Long Island Iced Tea, Daiquiri, Martini, Espresso Martini, Tequila Sunrise, Mai Tai, Manhattan en de Cosmopolitan. De meeste van deze cocktails komen uit Amerika.

 

Je kunt voor deze cocktail alles mengen in een kan en dan de glazen voor éénderde deel vullen hiermee en dan de glazen volschenken met de Champagne. Dan zou je het mengen alvast van tevoren kunnen doen en de kan koud wegzetten in de koelkast. En op het moment dat je de cocktail wilt uitschenken plop je de Champagne open en schenk je hiermee de glazen af. Dit is wel extra feestelijk natuurlijk.

 

Mocht je een alcoholvrije cocktail willen schenken, maak dan deze feestelijke Cranberry bloedsinaasappel mocktail, Cranberry ginger ale mocktail of Granaatappel wild berries spoom.

 

Tips:

 

In plaats van Champagne, kan je ook een andere mousserende drank zoals Prosecco o.i.d. gebruiken.

En als je geen bloedsinaasappels kunt vinden, koop dan bloedsinaasappelsap (te vinden in de koeling bij de supermarkten).

 

Bruisende cranberry en bloedsinaasappelcocktail: