Een Espresso Martini cocktail wordt origineel gemaakt van espresso, wodka, koffielikeur en een suikersiroop. Ik heb een Drunken Mel Espresso Martini gemaakt deze keer. De wodka is dus vervangen door Drunkel Mel. De perfecte combinatie van espresso en drank!

Drunken Mel likeur

 

Ik mocht in een foodybox van Kroon op het Werk een flesje Drunken Mel ontvangen. Dit is een after dinner likeur met een lekkere Karamel smaak. Heerlijk om zo ijskoud te drinken, maar natuurlijk ook lekker om er iets van te maken.
De drank heeft zijn roots in Vietnam, maar wordt gewoon in Nederland gemaakt.
De naam komt van kara(mel) die jou dronken maakt.
De likeur zit in een leuk schuin flesje en het logo is bedoeld om jou aan het denken te zetten.

 

Espresso Martini

 

Als je gek bent op cocktails en op koffie, dan is dit zeker jouw drankje. Ontzettend lekker na een etentje of ’s avonds laat. Het is een klassieke koude cocktail gemaakt van een sterke espresso. De naam doet vermoeden dat er Martini in zit, maar dat is niet zo.
Als je deze cocktail eenmaal geproefd hebt, dan wil je hem vaker drinken. Zo verslavend lekker!

 

De cocktail is in de jaren tachtig ontstaan in een bar in de Soho (Londen). Het geeft je een lekkere kick, vooral door de sterke koffie en drank die erin zit. Het lijkt een rare combi, maar geloof me het is te lekker.
Door het hard schudden in de cocktailshaker en het uitschenken door het zeefje, ontstaat het heerlijke schuimlaagje op de cocktail.
Schenk het in een mooi martiniglas en garneer het met koffieboontjes.
Zet wel eerst lekkere espressokoffie en laat deze afkoelen.
En een koud glas is ook erg belangrijk. Zet de glazen in een vriezer of als je daar geen plek hebt, koel ze dan met ijsblokjes.

 

Tip:

 

Als koffielikeur kan je Kahlúa of Tia Maria gebruiken.
Ben jij ook zo gek op cocktails en op koffie? Probeer dan ook deze Caribbean iced coffee.

 

 

 

Recept Drunken Mel Espresso Martini: