Elk snel ontbijt dat geen inspanning vereist, is perfect voor mij. Dit Piña Colada granola recept kan van tevoren in een grote batch worden gemaakt. Pak een handvol als je de deur uitgaat. Of mijn favoriete manier om van deze granola te genieten is op Griekse yoghurt of kwark. Maak je eigen homemade granola voor een gezond ontbijt of snelle snack voor onderweg!

Dit Piña Colada granola recept heeft de heerlijke smaken van kokosnoot en ananas. Zelfgemaakte granola gezoet met agavesiroop en boordevol kokos en cashewnoten en natuurlijk gedroogde ananas. Ik ben meestal erg goed in het me inhouden. Tenzij het zelfgemaakte granola is. Dan kan ik een hele batch sneller opmaken dan dat de bedoeling was. Deze batch had geen schijn van kans in ons huis, vooral omdat er eentje hier aardig aan het sporten is en altijd honger heeft. Ik denk dat een kwart van deze granola al weg was tegen de tijd dat ik klaar was met fotograferen. De waarheid is dat zelfgemaakte granola zo verdomd lekker is dat het echt moeilijk is om te stoppen met het snoepen ervan. Vooral als het op het aanrecht staat en je naam roept elke keer dat je erlangs loopt.

 

Piña Colada

 

Kokosnoot en ananas en visioenen van parapludrankjes en zonnebrillen en slippers. Hoe klinkt dat? Als het je geweldig in de oren klinkt, zul je dol zijn op deze Piña Colada granola.
Dus zonder dat het liedje in je hoofd blijft hangen, serieuze vraag: if you like Piña Colada’s? Ik ben iemand die graag een cocktail op zijn tijd drinkt en zomers is een Piña Colada wel superlekker.

 

Granola

 

Deze granola is niet anders dan die cocktail (de mix van kokos en ananas) gecombineerd met geroosterde noten en knapperige havervlokken.
Als je hier regelmatig bent, weet je hoe ik zelfgemaakte granola maak. Ouderwetse havervlokken, een vloeibare zoetstof en een soort olie is de basis.
Mijn favoriete olie om te gebruiken is kokosolie. Het smaakt eigenlijk helemaal niet naar kokos, nou ja een beetje dan. Maar door die kokossmaak klinkt het perfect bij deze granola. Dus laten we het natuurlijk kiezen.

De olie helpt al het lekkers knapperig te maken.
Je voegt in het begin alles toe aan de granola behalve de kokos en de gedroogde ananas. Ik heb nu kokosblokjes gebruikt, maar je kunt ook kokosrasp of vlokken gebruiken.

 

 

Recept Piña Colada granola: