Nu bijna vier weken na mijn maagverkleining kan ik nog steeds niet eten. Dus nog steeds aan de soepjes en smoothies. Die gaan er wel goed in. Elke dag wil ik natuurlijk wel andere smoothies en soepjes maken. Vandaag is het deze tropische smoothie met kiwi, ananas en gember geworden. En met die mooie temperaturen van vandaag, waan je jezelf ook nog in de tropen.
Lekker koude drankjes gaan goed, daarom heb ik de ananas van tevoren geschild, in stukken gesneden en ingevroren. Serveer deze tropische smoothie lekker koud op een warme dag. En omdat ik genoeg eiwitten naar binnen moet krijgen, heb ik proteïnepoeder erin gedaan.

 

Smoothies

 

Wij zijn dol op smoothies, vooral als ontbijt of tussendoortje. En als je er extra eiwitten in verwerkt in de vorm van proteïnepoeder is het ook lekker na het sporten. Maak de smoothie alvast klaar en zet het in de koelkast, dan heb je ’s morgens of na het sporten iets lekkers voor jezelf klaar staan.
Smoothies kan je maken op basis van vocht zoals (plantaardige) melk, waterkefir, yoghurt of vruchten- of groentesap. Daarin verwerk je dan fruit of groenten. Ook lekker om er nog havervlokken o.i.d. in te doen om de smoothie wat meer vullend en dikker te maken.
Houd je van zoet dan kan je er nog wat dadels, agavesiroop of honing in doen.

 

Nog meer smoothies

 

Omdat we er zo gek op zijn, heb ik aardig wat smoothie recepten op de site staan. Zoek ze maar eens op onder categorie: dranken en vul dan onder sleutelwoorden: smoothie in.
Een paar heerlijke voorbeelden zijn deze:

 

Kiwi meloensmoothie met munt en limoen
Paksoi smoothie met ananas
Chocolade banaansmoothie
Tropische wortel smoothie
Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

 

Tips:

 

Voor bevroren fruit heb je wel een krachtige blender nodig.

Voor extra eiwitten kan je 2 scheppen proteïnepoeder in de smaak vanille toevoegen.

 

 

Recept Tropische smoothie met kiwi, ananas en gember: