Ik had nog een paksoi over … wat moet je ermee. Ik kan geen eten weggooien dus dan maar in een smoothie verwerken. Deze paksoi smoothie met ananas, gember en perensap is verbazingwekkend lekker geworden. Probeer het eens!

 

Paksoi

 

Paksoi (of pak-choi of bok choy) is eigenlijk een groene koolsoort. Oorspronkelijk komt deze groene groente uit Aziatische landen, waar het dan ook veel gebruikt wordt. Maar tegenwoordig komen ze uit de Nederlandse glasteelt en is deze groente heel fijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Het is een langwerpige kool met groen blad en witte stelen. De witte bladstelen zijn super knapperig. Deze groente wordt vooral gebruikt om te wokken, maar je kunt er ook een stamppotje van maken. Je kunt het ook gebruiken om er een heerlijke salade van te maken.
Als je de hele paksoi wilt gebruiken in een wok gerecht, roerbak dan eerst de stengel en dan het blad. De stengel heeft namelijk iets langere gaartijd nodig.
Er bestaat tegenwoordig ook een baby paksoi, deze heet Shanghai paksoi. Het is lekker om deze in zijn geheel te stomen en te serveren.

 

Groene smoothies

 

Door groene bladgroenten en/of groen fruit ontstaat er een mooie groene smoothie. Nu ben ik niet zo gek op groene smoothies die alleen maar van groene groenten of groene poeders gemaakt worden, maar deze met de ananas en gember erbij vind ik wel lekker.

 

Paksoi zit vol goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.
Daarom is paksoi is een gezonde aanvulling in deze smoothie. Gebruik het wel rauw en lekker vers. Door het gebruik hiervan kom je aan je dagelijkse vitaminen en mineralen, zeker in combinatie met fruit of andere verse groenten. Begin je dag met deze smoothie en je kunt er weer even tegenaan.

 

Je kunt ook spinazie, boerenkool, avocado, komkommer, waterkers of een andere groene bladgroente gebruiken in een groene smoothie. En kiwi, witte druiven en/of groene appel geven natuurlijk nog meer groene kleur aan de smoothie. Neem wat jij lekker vindt.
Het fruit erin is lekker en bevat ook heel veel verschillende voedingsstoffen. En het is lekker zoet, waardoor je geen zoetstoffen hoeft toe te voegen.
Deze smoothie geeft jou daarom een heerlijke gezonde boost.

 

Glazen

 

Als je smoothies in leuke glazen serveert, geeft dit een extra smaakbeleving. Vooral als je kinderen aan de groene smoothies wilt krijgen, doet een mooi glas veel voor ze.

 

Tip:

 

In plaats van perensap kan je ook appelsap, kokoswater of waterkefir gebruiken.

 

 

Recept Paksoi smoothie met ananas: