Een chocolade banaansmoothie met hazelnootpasta erin voor ontbijt! Hoe klinkt dat? Goed toch! Deze smoothie is lekker dik, romig en heeft een heerlijke chocoladesmaak. Het proeft als een lekkere milkshake, maar dan wel een gezondere versie ervan. Hiermee wil jij de dag beginnen. Als jij gek bent op chocolade, dan is deze smoothie echt iets voor jou.

 

Smoothies

 

Een smoothie is een lekkere en snelle start van jouw dag. Je kunt het ’s morgens klaarmaken met bevroren fruit of ’s avonds met vers fruit wat je dan in de koelkast zet. Dan staat er ’s morgens al een lekker ontbijtje voor jou klaar. Ideaal als je niet zoveel tijd hebt ’s morgens of als je niet zo’n grote eter bent in de ochtend.

 

De smoothie is lekker vullend door de bananen en havervlokken. Meestal heb je een uurtje na een smoothie alweer trek. Maak daarom de smoothie lekker vullend. Dit kan je doen door de bananen, havervlokken, dadels, chiazaad of lijnzaad en extra eiwitten in de vorm van proteïnepoeder of kwark. Om het nog dikker te maken, kan je een lepel zelfgemaakte notenpasta gebruiken. Dit voegt een flink portie eiwitten en goede vetten toe.

 

Als basis voor een smoothie kan je een plantaardige melk zoals amandel-, haver-, soja-, erwten, rijst- of kokosmelk gebruiken. Gewone koemelk, yoghurt of kwark en zelf geperste vruchten- of groentesap is ook een prima basis.

 

Hazelnootpasta

 

Gebruik het liefst een gezondere variant op de hazelnootpasta (Nutella), dus eentje met veel minder suiker. Koop de pasta in een reformzaak of maak zelf een meer verantwoorde hazelnootpasta.

 

Vegan

 

Als je een plantaardige melk en plantaardige proteïnepoeder gebruikt, maak je er een heerlijke vegan smoothie van.

 

Tips:

 

Voor het maken van smoothies heb je wel een krachtige blender of foodprocessor nodig. Eentje die het bevroren fruit wel aan kan.

Als je de smoothie gelijk wilt opdrinken, gebruik dan banaanplakjes uit de vriezer. Bedenk dan wel van tevoren dat de banaan in plakjes ingevroren moet worden.

Gebruik proteïnepoeder in de smaak vanille of chocolade.

 

 

Recept Chocolade banaansmoothie: